Pot să cumpăr vechime de 9 luni să mă pot pensiona cu 40 ani și 16 zile vechime?Menționez că acum am vechime 39 ani,1 luna și 7 zile plus( 1 luna și 9 zile șomaj în anul 1999).In iunie 2024 am demisionat și aceasta este vechimea totala,daca mai cumpăr 9 luni voi depăși 40 ani cu doar câteva zile.Sunt născută în 1968 voi putea ieși la pensie in luna mai 2027,anticipat cu penalizare sau cu 40 ani,depășind stagiul complet de cotizare de 35 ani.Conform.noi legi din septembrie 2024 mă pot pensiona atunci însă vreau un răspuns în acest sens.Multumesc pentru răspunsul dumneavoastră.Simona
Daca cu perioada de stagiu cumpata veti indeplini conditia de stagiu complet de cotizare contibutiv de 35 ani si aveti realizat in plus un stagiu de cotizare de 5 ani, atunci -pensie de llimita de varsta la 60 ani.
Mulțumesc pentru răspuns,insa pentru femei pensionare cu 5 ani mai devreme,inseamănă în cazul meu luna mai 2027, fiind născută în 1968,atunci pot cere parțial anticipat cu penalizare sau redus cu 5 ani cu 40 ani contribuiți și 6 luni mai devreme având un copil născut.Eu cel puțin așa am înțeles.Va rog sa mi spuneți dacă este așa.
August 1968 Mai 2032 63/9 35/0
Pentru pensie de limita de varsta in baxza art.56 trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
-Varsta 58 ani si 9 luni.
-Stagiul complet contributiv de 35 ani + 5 ani de stagiu de cotizare.