avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata Buna ziua, Am vârstă de 56 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata Buna ziua, Am vârstă de 56 ani ( impliniti in august 2024) ...

Buna ziua,
Am vârstă de 56 ani ( impliniti in august 2024) și 32 ani vechime în muncă, fara ani de grupe sau conditii de munca.
Cand pot sa ies la pensie anticipata dupa noua lege intrata in vigoare la 01.09.2024 ? Care ar fi luna si anul pensionarii pensionarii anticipate in care pot depune dosarul de pensionare la Casa De pensii si in
ce conditii ?
De asemenea , va rog sa imi spuneti , daca in cazul pensiei anticipate sa se iau in calcul si cei 5 ani de facultate la zi
( perioada necontributiva) , si ma pot pensiona anticipat fara penalizare.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2024
MargaretaC, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:09, 22 Septembrie 2024
Va puteti pensiona la limita de varsta la 63 ani si 9 luni , in mai 2032 . Anticipat puteti iesi cu 5 ani mai devreme ( mai 2027 ) , daca - si numai daca - veti indeplini stagiul complet de cotizare CONTRIBUTIV , care la dvs. este 35 ani . Perioada facultatii , nefiind contributiva , se va lua in considerare doar la limita de varsta . Pana atunci aveti timp sa indepliniti si cei 35 ani .
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când pot ieși la pensie? dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua, Bărbat născut în 18.02 1967, 40 ani in câmpul muncii,câțiva ani și cu grupă ( nu știu exact ) Când pot ieșii la pensie? Se mai ține ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, referitor art 56 noua lege a pensiilor : art. 56. ... somon somon Buna ziua, referitor art 56 noua lege a pensiilor : Art. 56. - Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv prevăzut în anexa nr. ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din lg 360/2023 articolul ... 5752187 5752187 Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din Lg 360/2023 Articolul 56-Lg 360/2023 Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv ... (vezi toată discuția)