avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua. As avea și eu nevoie de un certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua. As avea și eu nevoie de un certificat de rezidență ...

Bună ziua. As avea și eu nevoie de un certificat de rezidență fiscală încheiat între România și Germania. Eu lucrez in Romania,iar soțul în Germania și ii trebuie acest certificat pentru a i se înapoia taxa pe impozit.
Problema este ca doamna cu care am vorbit de la ANAF, mi-a spus că trebuie neapărat ca soțul meu sa-mi trimita buletinul în original. Pentru ce am nevoie de buletinul în original??? Nu ajunge doar copie a buletinului lui, al meu și după certificatul de căsătorie?? Doresc un raspuns, va rog frumos!
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:03, 4 Martie 2025
Buna ziua

In relatia cu autoritatile publice:
- ori vine sotul personal
- ori va face procura la notar
- ori va face procura la consulat/ambasada daca nu poate veni in tara.

copiile actelor nu sunt acceptate. sincer e dubios ca acel functionar v-a cerut buletinul in original. o fi vrut sa va ajute sa scapati de o cheltuiala cu procura.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2025
BogdanGri, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume in acte - dupa casatoria cu un cetatean german petro_lore petro_lore buna, in august ma casatoresc in germania cu cetatean german; as dori sa stiu ce acte trebuie schimbate dupa casatorie(in urma schimbarii numelui) si cat ... (vezi toată discuția)
Procura încredințare minor la distanta Ac2000 Ac2000 Buna ziua. Situația mea sta altfel. Am divorțat, am o fetiță de 5 ani. După divorț custodia este comuna însă domiciliul copilul se afla la mine. Eu ... (vezi toată discuția)
Buna seara. ma aflu in germania cu soțul și copii. noi ne-am ... Angelica84 Angelica84 Buna Seara. Ma aflu in Germania cu soțul și copii. Noi ne-am căsătorit pe teritoriul German dar inca nu am declarat casatoria și in România. La ... (vezi toată discuția)