avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... personalul contractual poate cumula pensia cu salarul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

personalul contractual poate cumula pensia cu salarul dupa decizia ...

personalul contractual poate cumula pensia cu salarul dupa decizia nr 91 din 25 noiembrie 2024 a ICCJ
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 6 Martie 2025
In opinia mea, Decizia nu se refera la personalul contractual.
Buna dimineata ! Va multumesc pentru raspuns! Atat in cazul intrebarii mele ,cat si a altor interlocutori,raspundeti ,citez :
" In opinia mea, Decizia nu se refera la personalul contractual."

Ne puteti ajuta cu un art. dintr-o Ord. de Urgenta ,o Lege sau un act juritic unde putem gasi acest aspect ?? Multumesc frumos !
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 517 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, în situaţia menţinerii la cerere a raportului de funcţie publică după îndeplinirea condiţiilor de pensionare, emiterea deciziei de pensionare determină încetarea de drept a raportului de serviciu, chiar dacă funcţionarul public ceruse suspendarea plăţii pensiei. ..preluare din decizia 91/2024

Personalului contractual se aplica Codului Muncii , in principal, si apoi anumite texte din Codul Administrativ ..incetarea c.i.m. se face, in speta, potrivit Codului Muncii .

Daca doriti un punct de vedere pertinent, adresati-va Ministerul Justitiei/Ministerului Muncii.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, Întrebarea mea este dacă, decizia 91/2024 a Îccj ... Ioana_rdi Ioana_rdi Bună ziua, Întrebarea mea este dacă, Decizia 91/2024 a ÎCCJ care face referire la funcționarii publici se aplică și personalului contractual. Sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, Întrebarea mea este dacă, decizia 91/2024 a Îccj ... Marceamarcea Marceamarcea Bună ziua, Întrebarea mea este dacă, Decizia 91/2024 a ÎCCJ care face referire la funcționarii publici se aplică și personalului contractual. ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața! un salariat in vârstă de 62 de ani, 40 de ani de contributivitate, ... paulette paulette Buna dimineața! Supun atenției următoarea speță: un salariat in vârstă de 62 de ani ,40 de ani de contributivitate, angajați in sistemul de stat ca ... (vezi toată discuția)