avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie respinsa desi nu am primit verificare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie respinsa desi nu am primit verificare metrologica/filmare

Buna ziua,

Probele cerute in instanta de fond, nu trebuiesc trimise ambelor parti?
La o contestatie pentru o amenda de viteza, s-a cerut filmarea radar si verificarea metrologica a aparatului, insa cei de la politie au spus in intampinare simplu ca a fost filmat cu aparatul x, dar nu au depus (sau nu am primit eu) verificarea metrologica sau filmarea, iar la documente anexate au spus ca dovada celor spuse ei o fac cu copia PV (fiind singurul document primit in afara de intampinare).

Bineinteles, contestatia a fost respinsa. E posibil sa fi depus doar 1 copie din cele cerute si sa fie nevoie sa le scot de la arhiva? Nu era normal sa le primesc si eu cu intampinarea?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2025
mariustz, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 17:08, 18 Martie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati fost prezent la dosar? Atunci totul e posibil. Nu stim ce probe s-au propus, cum s-aa aragumentat, ce s-a admis, cand s-au trimis...
Nu am fost. Insa nu ar fi normal, si legal, sa primesc comunicate inscrisurile depuse la dosar de intimat? Ca si eu cand n-am depus, am primit notificare ca in 10 zile sa depun.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu primiti toate actele din dosar, nu. Si daca le-ati fi primit, admiterea unei astfel de contestatii are sanse mici, depinde de argumentare. Cum nu cunoasteti procedura civila, e posibil sa nu fi stiut nici sa argumentati.
Articolul 205 din procedura civila pe care eu n-o cunosc spune ca întâmpinarea trebuie sa conțină și dovezile cu care se apară intimatul. Întâmpinarea primita de mine conține doar procesul verbal și doar el e menționat ca proba. Eu nu am văzut întâmpinare sa nu aibă menționate probele de care se folosesc ei. Dvs ați văzut?

Tot același articol spune că întâmpinarea trebuie să cuprindă obligatoriu răspunsul la toate pretențiile și motivul. Eu am cerut verificarea metrologica, în întâmpinare nu e menționat nici măcar certificatul, număr, data când a fost emis. Nu mai zic să-l depună.

Nu e prima contestație, am mai avut câștigate în apel tocmai pentru că judecătorii le resping pe banda rulanta și nu își dau interesul. Va asigur ca e foarte bine argumentata.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu primiti toate actele din dosar, nu. Si daca le-ati fi primit, admiterea unei astfel de contestatii are sanse mici, depinde de argumentare. Cum nu cunoasteti procedura civila, e posibil sa nu fi stiut nici sa argumentati.

2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa o fi, nu zic nu, insa din ce spuneti pare ca va asteptati ca partea adversa sa sara repede cu dovezi pentru dv. Ceea ce nu se pupa cu practica si procedura civila.
Ce am vazut eu nu este relevant. Am vazut si cereri fara mentionarea dovezilor, nu doar intampinari... si cate si mai cate! Cel mai des insa vad preconceptii de acest tip, ca judecatorii nu-si dau interesul, pe cand cel mai interesat dintre toti nici nu a studiat dosarul si nu s-a prezentat, ceea ce nu arata mare interes.
Care a fost ideea de baza in afara de problema metrologica in argumentarea dv.?
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Contestatie la hotarare irevocabila ciudatelul ciudatelul Am contestat un proces verbal de contraventie, prin care am aratat ca agentul care mi-a dat amenda nu era cel constatator si am cerut in instanta probe precum ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinarea politiei gygy83 gygy83 Buna seara, Am contestat o amenda rutiera privind depasirea vitezei, mizand pe faptul ca nu mi-a fost prezentata nicio proba in momentul in care m-au oprit ... (vezi toată discuția)
Amenda radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am fost surprins cu 133 km/h in localitate (pe o sosea larga, absolut libera fiind mijlocul noptii, unde nimeni nu merge cu mai ... (vezi toată discuția)