avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Raspuns la intampinarea politiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Raspuns la intampinarea politiei

Buna seara,
Am contestat o amenda rutiera privind depasirea vitezei, mizand pe faptul ca nu mi-a fost prezentata nicio proba in momentul in care m-au oprit agentii de circulatie.
Am primit prin posta intampinarea politiei impreuna cu toate actele ce le-am solicitat privind legalitatea aparatului radar si cu inregistrarea video din momentul sanctiunii.
Certificatul metrologic, autorizatia radar si omologarea radarului sunt valabile.
Pe inregistrarea video insa, in momentul in care am fost inregistrat nu se vede numarul de inmatriculare (intamplarea fiind intr-o noapte). Fix in momentul in care acesta devine vizibil, viteza mea dispare de pe ecranul radar. Intrebarea mea este daca m-as putea lega in intampinare de acest lucru, mentionand faptul ca in momentul in care se poate distinge numarul masinii mele, nu este mentionata nicio viteza ilegala. Se face doar o prezumtie a faptului ca aceea este masina mea desi nu se vede numarul de inmatriculare in momentul in care depasisem viteza legala.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gygy83 , utilizator 22:54, 12 Noiembrie 2014
Puteti sa precizati aspectele mentionate de dvs in raspunsul la intampinare,ce va dispune instanta ramane de vazut.
Nu cred ca sta in picioare argumentul. Probele se judeca intotdeauna coroborate intre ele si in context (contextul fiind desfasurarea unor evenimente a caror adevar se doreste a se stabili). D-voastra sustineti ca exista o probabilitate ca masina care apare in cadrul 1 (sa-l numim asa) - cea care depaseste viteza dar nu are numar vizibil, e o alta masina decat cea care apare in cadrul 2 ( 1 secunda mai tarziu) - masina identificata ca fiind a d-voastra.
Logica si legile fizicii ne spun ca asa ceva nu prea are cum sa se intample. Concluzia logica a judecatorului va fi ca masina din cadrul 1 si cea din cadrul 2 e una si aceeasi, adica cea care a incalcat regimul de viteza. Mai ales ca viteza ati spus ca nu poate fi contestata pentru ca aparatul e omologat legal. Asta ramane de vazut. Dar trebuie sa cereti expres si acest lucru.

ultima șansă, cu cât ați depășit limita maximă de viteză pe proțiunea respectivă de drum?
Va multumesc. Cu 34 km/h am depasit viteza legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 km/h szalac szalac Buna ziua, Azi am fost oprit de politia rutiera pentru viteza in localitate. Agentul a explicat ca am circulat cu viteza de 79 km/h inregistrat cu aparatul ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)