avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania. Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania. Buna ziua, Am o speta ...

Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania.

Buna ziua,

Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez:

In noimebrie 2024 am condus o masina din Germania in Romania, care avea numere de zoll, de tranzit, luate de neamt, pe persoana fizica.
El mi-a inmanat la plecare o factura pentru masina, emisa de firma lui - dealer auto, pe numele meu, in care imi apare doar numele si adresa. Nu apare CNP, serie si numar buletin si nici semnatura mea NU este. De asemenea, mi-a dat o imputernicire cum ca pot sa conduc masina in numele lui la export. Mentionez ca nici aceasta NU a fost semnata de catre mine, si apare doar numele si adresa.
La plecare mi-a zis ca are platite toate taxele de drum.

Acum, dupa aproape 4 luni, am primit un plic de la el cu 2 amenzi de vigneta in Ungaria si ca am 60 de zile sa platesc la jumatate - 148.88 euro x 2 amenzi. Total ~ 300 euro. Daca nu platesc se maresc la 317.46 euro x 2 = ~ 635 euro.
Ma astept sa imi trimita ( redirectioneze ) plicuri cu amenzi si din Austria si Romania.

Daca nu le platesc, va fi nevoit sa le plateasca el pentru ca masina figura pe numele lui si apoi se va indrepta impotriva mea in instanta?

La ce anume sa ma astept daca nu le platesc? "Factura" si "imputernicirea" nu au semnatura mea si datele din buletin. Au doar nume si adresa.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Catalin T , utilizator 10:25, 6 Martie 2025
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic sa platiti, pentru ca e posibil ca dvs. sa fi inteles gresit chestia cu platitul taxelor de drum, mai mult ca sigur se referea la plata taxelor de drum care se percep in Germania.
Dincolo de granita era evident ca achitarea vignetelor de Austria si Ungaria e treaba dvs.
Nu stiu la ce va puteti astepta, vinzatorul a crezut probabil ca ati inteles, opinez eu.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2025
latka, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vad ca gindul dumneavoastra este cum sa eludati legea si sa nu platiti. Nu va este clar ca daca ati trecut prin acele tari trebuia sa platiti vinieta? Nu uitati ca suntem in comunitatea europeana si va masurati muschii cu organele statului. Atentie ca aveti sanse mari sa pierdeti. Succes la plata.
Sunt de acord cu dvs că e responsabilitatea șoferului, dar dacă el s-a ocupat de tot, de făcut TUV la mașină, de scos numere de zoll pe numele lui pentru că eu nu eram prezent, de pregătit mașina, de rugat să treacă o sumă mult mai mică pe factura sa nu plătească nu știu ce impozit, iar când am ajuns, l-am întrebat de taxele de drum până în Romania, mi-a strâns mâna, mi-a zis ca toate sunt plătite de el, doar sa ii bag benzina și râzând în colțul gurii. De aceea nu prea sunt eu de acord cu plata amenzilor. Ma simt putin tras pe sfoara, culmea de catre un neamt.
El a primit amenzile, pe numele lui pentru ca el a scos numerele de tranzit, iar acum mi le-a redirectionat el prin posta. Rubrica amenzilor este precomletata de cei de la UAI Inkasso GmbH cu prefix Iban DE-, si cu numele neamtului.
Sunt 2 amenzi in acelasi plic, una luata la pe 1.11.2024 la ora 19:27 care culmea, la ora aia eram in Pandorf Austria la KFC, si o amenda pe 2.11.2024 la ora 00:08 minute, la 3 km de vama Nadlac.
Cei de la UAI Inkasso GmbH, percep si multe taxe suplimentare pe langa suprataxa vignetei.
As dori sa platesc suprataxa direct companiei de drumuri si autostrazi din Ungaria, fara a plati comisioanele firmei intermediare din Germania.
Multumesc.

ibn a scris:

Vad ca gindul dumneavoastra este cum sa eludati legea si sa nu platiti. Nu va este clar ca daca ati trecut prin acele tari trebuia sa platiti vinieta? Nu uitati ca suntem in comunitatea europeana si va masurati muschii cu organele statului. Atentie ca aveti sanse mari sa pierdeti. Succes la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am primit o notificare de plata de la uai inkasso ... Zero1 Zero1 Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor! vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii ... Alexandru CA Alexandru CA Buna ziua tuturor! Vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii e-vignietei din Ungaria. Zilele trecute, am primit o notificare de plata de la UAI ... (vezi toată discuția)
Buna. am primit de la inkasso instiintare de plata pentru lipsa ... Ovidiu7010 Ovidiu7010 Buna. Am primit de la Inkasso instiintare de plata pentru lipsa vinieta pentru Ungaria in octombrie 2023, cand am tranzitat-o din Slovacia spre Romania. Eu am ... (vezi toată discuția)