avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG-urile cu profil sportiv pot obtine CIS ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG-urile cu profil sportiv pot obtine CIS ?

ONG-urile cu profil sportiv pot obtine CIS ?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:59, 25 Martie 2025
Da.
Bineînțeles,mai ales ca pentru afilierea la o federație sportiva de profil o sa aveți nevoie de CIS Cautati informații pe pagina Agenției Naționale de Sport (sau cum se mai numește acum)despre actele solicitate..
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Depinde ce intelegeti prin "cu profil sportiv". Ca de exemplu o fundatie care isi propune sa sprinine sportul NU poate obtine CIS. Nici o asociatei care nu este si nu vrea sa devina club sportiv, pentru ca scopul ei nu e sa organizeze si efectueze activitati sportive propriu=zise, sa aiba sportivi legitimati, ci doar sa creeze sau promoveze infrastructuri, finantari, politici publice etc. CIS pot obtine doar acele ONG de tip asociatie sau federatie care indeplinesc cerintele pentru a fi recunoscute ca "structura sportriva" cf. Legii 69/2000 si obtin in acest sens aviz si autorizatie de functionare ca structura sportiva de la ANS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am infintat o asociatie sportiva non-profit cu personalitate juridica Sebastian Calin Sebastian Calin Buna ziua, Baiatul meu face tenis de performanta de cel putin 10 ani si ca atare, dat fiind costurile f mari la care sa ajuns, am infintat o asociatie ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine un certificat de identitate sportiva? radudan radudan Poate un ONG (asociatie) sa obtina un Certificat de Identitate Sportiva daca nu este asociatie sportiva sau club sportiv? Daca nu, ce poate sa faca pentru a ... (vezi toată discuția)
Ong-urile cu profil sportiv pot obtine cis hd76avr hd76avr Buna ziua!Anul acesta am infiintat o asociatie sportiva in a carei denumire apar cuvintele \\"Asociatia Sportiva................\\" (nu-i scriu numele complet ... (vezi toată discuția)