avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... bună ziua, mi a luat anul trecut permisul pe 60 de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

bună ziua, mi a luat anul trecut permisul pe 60 de zile, am ...

bună ziua, mi a luat anul trecut permisul pe 60 de zile, am făcut contestație și pe data de 12.12.2024 am primit pe portal just respinge plângerea, pe data de 05.02.2025 îmi vine acasă plicul cu hotărârea cu DREPT de apel, pe data de 4.03.2025 am fost și am dus plicul ce l am primit și mi a spus doamna de la ghișeu să vin pe 11.03.2025, întrebarea mea este, mai am voie să conduc acum sau apar ca fiind suspendat? nu aș vrea să mă trezesc cu un dosar penal
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:00, 6 Martie 2025
Dacă mai vreți permis trebuie să faceți apel. Care este cea mai recentă dată de pe plic ? Dacă hotărârea rămâne definitivă și conduceți cu permisul suspentat vi se va deschide dosar penal.
data de pe plic este de 05.02.2025
păi eu nu am făcut apel, cum mă duc eu să predau permisul dacă nu am niciun document? documentele au fost duse la judecătorie și mi au zis să mă prezint marți să le iau, întrebarea mea este dacă pot conduce
Dacă nu faceți apel, mergeți și predați mâine permisul cu un extras de pe portal, nu trebuie neapărat actele venite de la judecătorie. După predare nu mai conduceți.
Permisul nu se preda cu extras de pe portal (doar se cere, in cazul depunerii unei plingeri contraventionale), ci cu o copie a hotaririi din prima instanta, legalizata ca definitiva, daca a trecut termenul de depunere apel. Sunt 30 de zile la dispozitie, conform art. 118 din OUG 195/2002.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2025
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua si sarbatori fericite, am o intrebare anul trecut am ... alexandrupowge alexandrupowge Buna ziua si sarbatori fericite, am o intrebare anul trecut am facut o contestatie la un proces verbal cu o suspendare de 60 de zile, eu am primit permisul ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească permis Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Am pierdut un proces împotriva unui PV de contravenție pentru suspendare permis pe data de 08.02.2023 si au trecut cele 30 de zile in care pot face apel ... (vezi toată discuția)
Apel fara motivare . Klara77 Klara77 Buna ziua , Am căutat in forum o situație asemănătoare , dar cum nu am găsit , va rog sa ma ajutați in luarea celei mai bune decizii . Soțul meu , ... (vezi toată discuția)