avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apele pluviale Buna ziua, avem probleme cu terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apele pluviale Buna ziua, avem probleme cu terenul dimprejurul ...

Apele pluviale
Buna ziua, avem probleme cu terenul dimprejurul casei atunci când plouă și în sezonul de iarna suntem inundați efectiv, nu avem unde duce un sistem de drenaj sau un șanț decât trecând pe la ceilalți trei vecini, dintre care unul nu este de acord. De asemenea, majoritatea vecinilor au scurgerile de la apele pluviale conectate la rețeaua de canalizare și o suprasolicita, uneori chiar le iese apa de canalizare pe la ceterne etc. Efectiv nu știm dacă putem obliga cumva vecinul care nu vrea, sa contribuie și să facem toți un sistem de drenaj dat fiind faptul că nu se poate trece pe altundeva că sa ajungem la șanț.
Cel mai recent răspuns: RalSM , utilizator 08:01, 7 Martie 2025
Buna ziua

Nu puteti face ceva pe drumul de acces?

Legarea scurgerii pluviale la canalizare este interzisa in majoritatea localitatilor.
Pe drumul de acces nu putem, iar legat de scurgerile pluviale in canalizare exact asta le-am spus, că nu este legal și plus de asta ne facem singuri viața grea.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu puteti face ceva pe drumul de acces?

Legarea scurgerii pluviale la canalizare este interzisa in majoritatea localitatilor.

Va puteti instala un sistem de drenaj in propria curte , apa nu este nevoie sa se scurga undeva in exterior , se va disipa in acest sistem si nu va mai balti la suprafata . Nu este usor si nici ieftin dar alta solutie nu aveti , noi avem unul de 13 ani si functioneaza perfect .
[ link extern ]
Da, la asta ne gândim și noi data fiind situația. Mulțumesc!

Etsy123 a scris:

Va puteti instala un sistem de drenaj in propria curte , apa nu este nevoie sa se scurga undeva in exterior , se va disipa in acest sistem si nu va mai balti la suprafata . Nu este usor si nici ieftin dar alta solutie nu aveti , noi avem unul de 13 ani si functioneaza perfect .
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala NWA84ro NWA84ro Buna ziua, Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din \'77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala. Atat presedintele ... (vezi toată discuția)
Pot scoate burlanele din canalizare? viatalabloc viatalabloc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema: imobilul in care locuiesc are sistem de colectare a apelor pluviale (jgheab, burlane) care sunt conectate la ... (vezi toată discuția)