avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru

Daca angajatii lucreaza 12 cu 36, adica lucreaza o zi 12 ore si urmatoarea zi o au libera, mai este obligatori repausul saptamanal de 2 zile consecutive?

Cel mai recent răspuns: mars0212 , utilizator 23:52, 2 Noiembrie 2006
Art. 132. - (1) Repausul saptamânal se acorda în doua zile consecutive, de regula sâmbata si duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamânal poate fi acordat si în alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) În situatii de exceptie zilele de repaus saptamânal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 15 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamânal se acorda în conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 120 alin. (2).
Art. 133. - (1) În cazul unor lucrari urgente, a caror executare imediata este necesara pentru organizarea unor masuri de salvare a persoanelor sau bunurilor angajatorului, pentru evitarea unor accidente iminente sau pentru înlaturarea efectelor pe care aceste accidente le-au produs asupra materialelor, instalatiilor sau cladirilor unitatii, repausul saptamânal poate fi suspendat pentru personalul necesar în vederea executarii acestor lucrari.
(2) Salariatii al caror repaus saptamânal a fost suspendat în conditiile alin. (1) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 120 alin. (2).

Codul muncii
pe asta o stiam si eu dar ma gandeam ca poate mai este si altceva
practic daca nu sunt depasite cele 40 de ore saptamanal (48 cu tot cu suplimentare) nu cred ca e o problema ca nu se acorda 2 zile consecutiv.
E bine sa ai si acordul scris al salariatului.
Sa ne-ntelegem :Art. 132. - (1) Repausul saptamânal se acorda în doua zile consecutive, de regula sâmbata si duminica.
Asta nu inseamna se poate acordasau nu...
In alin 2 scrie ca doar daca ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamânal poate fi acordat si în alte zile decat sambata si duminica stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

iar la alin 4 se vorbeste despre situatii de exceptie

iar art 133 este f clar in ceea ce priveste suspendarea repaosului saptamanal
e clar ca trebuie sa fie consecutive
de aceea avem exceptii de la regula
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2006
anca_diana, utilizator
si care e sanctiunea?:-/

Alte discuții în legătură

Repausul saptamanal patrascanu laura patrascanu laura In cazul in care se lucreaza in ture de 1zi/1zi (adica 12/36 ore), fara depasirea numarului de ore lunar, trebuie sa platesc ore suplimentare? in acest caz ... (vezi toată discuția)
Ore libere in cursul saptamanii pt ore lucrate in week end ContSters133856 ContSters133856 buna va rog sa imi spuneti la cate ore libere platite in cursul saptamanii are dreptul un angajat care lucreaza 11,5 ore sambata si 11,5 ore duminica? la 23 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare GABRIEL1960 GABRIEL1960 Se pot efectua ore suplimentare in limita a 48 ore saptamanal fara obligatia angajatorului de a acorda repaos 48 ore consecutive? Daca da in ce mod? Precizez ... (vezi toată discuția)