În anul 2009 am primit o Somaţie şi Titlu executoriu de la Administraţia Finanţelor Publice pentru un debit de 40 lei- cheltuieli judiciare dintr-o Sentinţă Penală din anul 2004 +(plus)23 lei majorări întârziere.Am cerut funcţionarilor să-mi arate sentinţa în cauză şi le-am dovedit că această sentinţă arată în dispozitiv suma de 30 lei nicidecum 40 lei.Au refuzat să corecteze această greşeală şi mi-au spus că dacă nu achit această sumă voi plăti mai mult.Am făcut Contestaţie la instanţă unde am arătat că:
- Somaţia + Titlu executoriu a fost emis fără ca mai întâi să fiu înştiinţat despre acest debit din anul 2004 - Am arătat că Sentinţa Penală în cauză a dispus doar 30 lei - Am arătat că pentru cheltuieli judiciare nu se percep majorări de întârziere
Contestaţia a fost respinsă şi în Recurs.Prin urmare sunt condamnat pe nedrept să achit suma de 10 lei + 23lei majorări de întârziere.Se mai poate face ceva în ţară sau mă adresez CEDO ?:(
daca vreti sa va faceti de lucru si aveti bani sa platiti avocat, ce sigur va cere un onorariu muuult mai mare decat sumele catre financiar, da.. se poate face la cedo.. garantia ca veti castiga un asftel de proces nimeni nu va poate da.. decat Dumnezeu
Parerea mea este sa achitati banii si daca vreti sa va adresati cu o plangere la CEDO intrucat sunteti convins ca aveti dreptate o puteti face.
Insa nu stiu in ce masura se merita efortul.
Daca aveti dreptate ati putea primi daune morale intr-un cuantum aproximativ de 1000-3000 euro.
Insa nu stiu daca veti gasi avocat care sa va redacteze plangerea la CEDO.
Va trebui sa va descurcati singur.Cel mult sa consultati un avocat dupa ce aveti plangerea redactata sa va mai spuna cate ceva.
Termenul este de 6 luni de la pronuntarea hotararii instantei de recurs.
Da se poate face: cel care are o obligatie legala sa si-o execute de buna voie si nu prin executare silita.
Adica daca va-ti fi platit obligatia la timp nu ajungeati sa mai chinuiti treptele unei instante de judecata si asa aglomerata pana la refuz.
Stimaţi jurişti,- cu sincer respect vă spun- Ce bine că pentru dv-tră 10 lei + 23 lei nu este aşa mult însă pentru mine este o problemă această sumă.Eu am arătat că am vrut să achit cei 30 lei dar AFP a refuzat,voia 63 lei.De ce din anul 2004 nu m-a înştiinţat despre ecest debit întrucât era o procedură prealabilă obligatorie anterior emiterii Titlului executoriu şi Somaţiei?Tot eu sunt de vină pentru că nu am acceptat să fiu tâlhărit de AFP şi am crezut în Lege şi Justiţie ?Cel care reclamă ilegalitatea tot el este de vină ? Vă rog să-mi spuneţi sincer sa comis o nedreptate asupra mea din partea acestor autorităţi ?