avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Art 28 legea 196/2018
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Art 28 legea 196/2018

Am cerut, prin mail, niște documente președintelui asociației, in baza art 28 legea 196/2018 și am precizat că le vreau în fotocopii (cu telefon) trimise pe email. Articolul 28 face referire la copii în format fizic cu plata multiplicării si presedinta mi-a raspuns ca numai asa mi le va trimite pt ca asa spune legea. Asta ar fi ok dar sunt sigură ca va cauta in mod expres un centru unde costul va fi 1 leu pagina, ca să mă șicaneze, știind că nu am serviciu. Chiar sunt obligată să le primesc in format fizic daca eu le-am solicitat in format electronic? Asta este doar o razbunare de-a ei pt ca ne războim in instanta. Ca sa înțelegeți ideea: individa m-a dat in jud fără mandat din partea AG, face lucrări fără hot AG si fără a fi cuprinse în buget, a demis fostul admin si a angajat altul tot fără hot AG si fără atestat valabil.... si a apucat-o acum respectarea legii la punct si virgula.
Problema e ca nu voi fi in Bucuresti câteva zile, săpt viitoare va avea loc AG si voi veni chiar in ziua respectiva. Deci nu-mi vor folosi la nimic atunci doc.
Exista vreo "portita" prin vreo legea pe care s-o invoc in sustinerea solicitarii de a primi doc pe mail?
Doamne fereste, parca trăim în secolul trecut!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2025
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 13:55, 8 Martie 2025
"Individa" a procedat corect.
Nu trimitem acte asa la dorinta fiecarei persoane pe TELEGRAM sau SIGNAL sau doar pe Facebook messenger ca doar asta folosesc unii.
Nu ati inteles corect legea. Nici la datul in judecata nu spune nicaieri ca trebuie mandat din partea AG sa va dea in judecta sau hotarare adunarii generale ca sa demita administratorul.
Unele lucrari absolut necesare trebuie facute chiar daca nu exista hotarare AG. ca daca se intampla necazul nu raspune adunarea generala ci presedintele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2025
Nivea, utilizator
Observ ca ati citit legea , nu puteti acuza presedintele ca nu v a < onorat > cu ce ati solicitat dvs deci nu se dau fotocopii ci copii , nu inteleg de ce ati pierdut atata timp cat acestea se puteau obtine in 10 zile , ca nu dispune ti de suma care revenea acestor copii , este alta poveste / De ce va chemat in instanta ? cat despre lucrari si aveti dreptate si nu, daca se fac lucrari mari , de exemplu schimbarea unei coloane , aceasta trebuia cuprinsa in buget si aprobat de AG , cat despre administrator , acesta avea contract de munca ? si daca a fost demis , probabil ca a avut ceva < palpabil > presedintele , altfel poate fi dat in judecata Cat de noul administrator si spune ti dvs ca nu ar avea atestat , mergeti la Primarie si reclamati , si in mod sigur primaria va aplica sanctiuni Va intreb cam ce documente ati solicitat de nu le puteti plati ? , cat despre AG , stia presedintele ca dvs nu veti fi in localitate la data convocarii ? ! Cat despre < portita > nu prea aveti sanse !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea unei asociatii de proprietari daca nu are presedinte tucurasu tucurasu Buna ziua, Presedintele Asociatiei de locatari si-a depus demisia si momentan niciun proprietar nu doreste sa preia aceasta functie. Imi puteti spune, va rog, ... (vezi toată discuția)
Demisii membrii c-ex elevic elevic Buna ziua, In cazul demisiilor a 2 membrii de comitet executiv ,care sunt obligatiile presedintelui ? Convocare AG pentru alegerea altor 2 membrii (sa se ... (vezi toată discuția)
Mandat președinte asociație de proprietari CNRR CNRR Bună seara, M-ar interesa, în calitate de membru al CEx-ului unei asociații de proprietari care este momentul concret în care președintele ... (vezi toată discuția)