avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata. Solutii.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata. Solutii.

Sunt angajata Universitatii de Vest din Timisoara. Pe langa salarul meu, am mai prestat ore suplimentare la plata cu ora. Cum e regula in Universitatea de Vest din Timisoara, pe lunile octombrie, noiembrie si decembrie, plata cu ora (pe 3 luni) o primim in ianuarie. Cam asa e regula. De cateva zile consult fluturasul si "asa numitul borderou de plata cu ora" (care, normal ca l-am facut rost greu) si vad ca banii de pe munca mea au fost dati altcuiva.
Intrucat nu am avut toti banii necesari ratei la banca, am fost penalizata cu 150 euro.
Doresc sa intreb.al
Care este modul de atac? Cum recuperez banii? Pot sa ii actionez penal? Pot cere despagubiri, intrucat mi-au cauzat pagube materiale? Este evident ca intentionat au directionat banii in buzunarul altcuiva. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 11 Februarie 2010
1. Puteti chema in judecata pe litigiu de munca Universitatea, cerandu-i sa va plateasca orele efectuate dar neplatite, daune compensatorii pentru prejudiciul cu banca, etc...
2 Va sugerez sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele.
1. Puteti face o adresa catre institutia dvs. pentru a vi se plati orele - cale amiabila...
2. Puteti sesiza ITM-ul teritorial de situatia creata - cale de mijloc...
3. Puteti actiona universitatea in instanta pe dreptul muncii - cale finala...

avocat Radu Stan
Exista o data limita pana cand pot face actiunea in instanta?
Si sa inteleg ca, daca pun mana pe sefie, pot fura banii in voie ca nu imi face nimeni dosar penal? (in cazul de fata 5 dascali nu au primit banii cuveniti. Si asta nu este o neglijenta a sefului..., semnatarul actului)
Neplata retributiei cuvenite angajatului la termenul convenit se incadreaza in litigii de munca.

Alte discuții în legătură

Subiect... "imposibil" de controversat! sncfr sncfr In calitatea de cadru didactic la Facultatea de Teologie din Timisoara (Universitatea de Vest din Timisoara) mi-a fost retras \"sprijinul politic\" ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte eqvagel eqvagel muncesc in domeniul privat de 2 ani numai de noapte zilnic de la ora 19 pina la ora 7 sau 8 pe un salariu de 1000 lei lunar.am cerut acordarea celor 25% precum ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului lexmit31 lexmit31 Buna ziua, Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: Am fost angajata timp de 1 luna si 3 saptamani cu contract de munca la o societate de ... (vezi toată discuția)