avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului

Buna ziua,
Problema cu care ma confrunt este urmatoarea:
Am fost angajata timp de 1 luna si 3 saptamani cu contract de munca la o societate de contabilitate, dupa care mi s-a oferit un alt job mult mai bine platit la o alta societate.
In urma unei cereri de incetare a raporturilor de munca cu acordul partilor conf. art. 55 lit. b Codul Muncii angajatorul a fost de acord.
Salariul ce mi se cuvenea pe cele 3 saptamani nu a fost acordat, urmand ca la inmanarea cartii de munca sa il primesc, ceea ce nu s-a intamplat nici atunci.
Mentionez ca eu nu am semnat statul de salariu pentru luna respectiva.
Va rog sa ma indrumati ce demersuri trebuie sa fac pentru a-mi recupera salariul meritat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lexmit31 , utilizator 22:11, 22 Iulie 2007
Daca ai discutat cu angajatorul si pe cale amiabila nu ai reusit sa intri in posesia retributiei cuvenite, pasul urmator ar fi sesizarea ITM-ului. Acestia in urma sesizarii tale va face un control la firma. De regula ITM-ul suna angajatorul si ii cere sa vina cu actele la sediul lor. Tot de regula, angajatorul suna persoana careia nu i-a acordat drepturile salariale pentru a i le acorda, acesta va semna statul de plata si el se va duce cu actele in regula la control.
Apropo, trebuie sa-ti acorde si banii pe concediu raportat la perioada cat ai lucrat in firma ...
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma care incalca numeroase legi dinosaurusttt dinosaurusttt Nu face protectia muncii noilor angajati. Nu ofera echipament de protectie noilor angajati. Inventeaza reguli(care nu exista in regulamentul de ordine ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu-mi plateste salariul GEORGEVELICA GEORGEVELICA Cum sa fac o sesizare la ITM va rog daca am lucrat 2 saptamani la Georgia Construct sau cum este cunoscuta firma ca Pagini de Constructii din Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Fals, uz de fals i0n i0n Povesteam acum cateva zile despre instiintarea de preaviz primita de la o societate. Astazi am fost la ITM sa-mi ridic cartea de munca si am constatat ca, ... (vezi toată discuția)