avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fals, uz de fals
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fals, uz de fals

Povesteam acum cateva zile despre instiintarea de preaviz primita de la o societate. Astazi am fost la ITM sa-mi ridic cartea de munca si am constatat ca, contractul meu de munca era desfacut din noiembrie 2010. Si mai interesant, am descoperit ca a fost desfacut cu art. 55 lit b, deci acordul partilor, iar ca totul sa para in regula, anexata la dosar era si o solicitare a mea pentru rezilierea contractului, dar si decizia unitatii. Bineinteles, pe ambele aparea semnatura mea, in realitate neavand habar despre nemerniciile pe care le face patronul.
Am luat in calcul relatiile mai incordate din ultimele luni si m-am gandit ca asa-zisa restructurare din august a fost operata in cartea de munca cu noua luni mai devreme, mai ales ca intre cele doua "mutari" nu fusesera de facut alte modificari privitoare la salariu etc.
Si aici intervine surpriza. Numaiputin de 7 salariati se aflau in aceeasi situatie, cu acte pentru incetarea contractului, cu aceeasi fatidica data 11.2010. Bineinteles, cu cereri si decizii, fara insa ca vreunul sa aiba cunostinta de asa ceva. Ne-am facut copii de pe carnetele de munca, nu insa si de pe deciziile respective, pentru care am depus cereri la inspectorul-sef, urmand ca ele sa fie solutionate in zilele urmatoare.
Pasul 2. Am fost la societate si am cerut explicatii pentru consemnarile din carnetul de munca. Dupa cateva zeci de minute in care s-a tinut tare pe pozitii, patronul a recunoscut ca cineva a semnat in locul nostru, "probabil firma de consultanta". Motivul ? In ianuarie 2011, firma trebuia sa figureze cu un anumit numar de salariati (maxim) pentru a putea incasa fonduri nerambursabile pentru dezvoltare. S-a promis tuturor ca se va rezolva tot (!!!) si lunile de pauza vor aparea in acte.
Chiar se poate sterge cu buretele ditamai falsul in inscrisuri ? Putem merge la Parchet fara copii de pe respectivele demisii/decizii de incetare ? E foarte posibil ca ele sa se faca pierdute, data fiind apropierea politica dintre conducerea societatii si conducerea ITM. Ce sanse sunt sa ne facem dreptate ? Dintre cei afectati, doar eu am parasit societatea, ceilalalti lucreaza acolo, deja au fost amagiti ca a fost o eroare umana si ca totul se va rezolva. Unde trebuie depuse sesizari pentru ca astfel de mizerii sa fie facute cunoscute si sanctionate ca atare ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:36, 17 August 2011
In spatele fiecarei operatiuni trebuie sa se afle un document! Fiind incheiat contractul conf. 55 (b) trebuie sa existe acordul (semnatura) dvs. Parchetul, cu siguranta va face lumina in situatia dvs.
are si angajatorul un set dupa inscrisurile depuse la ITM. daca nu va da de buna-voie copii dupa ele atunci il puteti da in judecata pt a fi obligat de catre instanta sa va comunice acele acte. cu ele puteti merge la politie si sa depuneti plangere penala pt fals si uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca coracfg coracfg buna ziua....ma numesc cornelia. am lucrat la o societate unde am fost data afara ca am cerut drepturile salariale si C.O.spre stupoarea mea am constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim prin acordul partilor fara acordul angajatului Andrada Voicu Andrada Voicu Buna ziua, Am fost angajata la o firma cu CIM pe perioada nedeterminata. Acest contract a fost inregistrat la ITM in data de 20 iulie 2009 cu incepere din 1 ... (vezi toată discuția)
Operarea cartii de munca camy gaby camy gaby Am lucrat timp de un an de zile la un magazin alimentar, iar dupa un an mi-am dat demisia din cauza ca patronul magazinului se comporta foarte urat cu ... (vezi toată discuția)