avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Operarea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Operarea cartii de munca

Am lucrat timp de un an de zile la un magazin alimentar, iar dupa un an mi-am dat demisia din cauza ca patronul magazinului se comporta foarte urat cu angajatele si multe alte nereguli pe care la facea.. Intre timp m-am angajat in alta parte.Mi-am primit decizia de desfacere a contractului de munca dar numai dupa o luna jumatate am putut sa-mi scot cartea de munca de la ITM. Cand mi-am scos cartea de munca am observat ca aveam 41 de zile de concediu fara plata. Tin sa mentionez faptul ca eu nu am semnat nici o cerere de concediu fara plata si nici nu am fost anuntata ca voi fi in concediu fara plata.Cum este posibil ca intr-un an de zile sa am 41 de zile de concediu fara plata, fara ca eu sa fi stiut ceva cand si din concediul de odihna mi-a dat doar 5 zile? Ce pot sa fac in acest caz(daca mai pot sa fac ceva)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 8 Decembrie 2009
Buna ziua !
Puteti sesiza ITM- ul in sensul acesta si de asemeni puteti face o plangere penla pentru abuz in serviciu si fals impotriva administratorului firmei.
Cu stima !
Multumesc pt raspuns. O sa fac o sesizare in speranta ca se va rezolva problema mea.
Solicitati o explicatie angajatorului, poate este o gresala, spuneti-i ca doriti o copie a cererilor depuse de dvs. prin care ati solicitat concediu fara plata, daca nu este cooperant, sesizati ITM - ul explicandu-le ce nereguli ati observat si in acelasi timp puteti depune si o plangere pt. fals.
titiana a scris:

Solicitati o explicatie angajatorului, poate este o gresala, spuneti-i ca doriti o copie a cererilor depuse de dvs. prin care ati solicitat concediu fara plata, daca nu este cooperant, sesizati ITM - ul explicandu-le ce nereguli ati observat si in acelasi timp puteti depune si o plangere pt. fals.


Va garantez ca nu este o greseala.
Nu este prima data cand aud sau vad astfel de "jmecherii".
Am avut ocazia sa vad o carte de munca in care erau trecute 90 zile de fara plata, desi angajata fusese zi de zi la serviciu iar salariul il primise intotdeauna la valoarea normala.
Sunt sigura ca nu este o greseala. Acest lucru e facut cu clara intentie. Insa daca o sa merg la fostul patron sa-i cer copie de pe cererea de concediu fara salar sunt sigura ca nu o sa vrea sa coopereze deoarece nici decizia de desfacere a contractului de munca nu a vrut sa mi-o elibereze numai cu implicarea politiei

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa depun plangere la itm? camy gaby camy gaby Lucrez intr-un magazin alimentar si acum cateva zile am avut un control de la itm cluj. Sunt angajata de un an si in tot acest timp eu nu am semnat state de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a desfăcut contractul de muncă în timpul concediului medical. ce pot face? Dadyyady Dadyyady buna seara.am lucrat la firma din iasi.m-am imbolnavit,mi s-a emis concediu medical.in perioada de concediu medical aflu cu stupoare ca mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)