avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Operarea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Operarea cartii de munca

Am lucrat timp de un an de zile la un magazin alimentar, iar dupa un an mi-am dat demisia din cauza ca patronul magazinului se comporta foarte urat cu angajatele si multe alte nereguli pe care la facea.. Intre timp m-am angajat in alta parte.Mi-am primit decizia de desfacere a contractului de munca dar numai dupa o luna jumatate am putut sa-mi scot cartea de munca de la ITM. Cand mi-am scos cartea de munca am observat ca aveam 41 de zile de concediu fara plata. Tin sa mentionez faptul ca eu nu am semnat nici o cerere de concediu fara plata si nici nu am fost anuntata ca voi fi in concediu fara plata.Cum este posibil ca intr-un an de zile sa am 41 de zile de concediu fara plata, fara ca eu sa fi stiut ceva cand si din concediul de odihna mi-a dat doar 5 zile? Ce pot sa fac in acest caz(daca mai pot sa fac ceva)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 8 Decembrie 2009
Atunci pe el scrie....... sesizare ITM!!!:hammer:
Cred ca singura solutie pentru dvs nu este ITM-ul si actiunea in instanta sau plangerea penala pentru fals si uz de fals.

ITM-ul nu are cum sa verifice autenticitatea semnaturii pe o cerere de CFP , insa instanta, parchetul sau politia o au.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa depun plangere la itm? camy gaby camy gaby Lucrez intr-un magazin alimentar si acum cateva zile am avut un control de la itm cluj. Sunt angajata de un an si in tot acest timp eu nu am semnat state de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a desfăcut contractul de muncă în timpul concediului medical. ce pot face? Dadyyady Dadyyady buna seara.am lucrat la firma din iasi.m-am imbolnavit,mi s-a emis concediu medical.in perioada de concediu medical aflu cu stupoare ca mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Tribunalul muncii dana dragomanu dana dragomanu patronul la care am lucrat nu mai vrea sa.mi plateasca salariul pe ultima luna lucrata. mi.am dat demisia la zi pe motiv ca nu i.mi respecta orarul de munca. o ... (vezi toată discuția)