Lucrez intr-un magazin alimentar si acum cateva zile am avut un control de la itm cluj. Sunt angajata de un an si in tot acest timp eu nu am semnat state de plata. In urma controlului patronul magazinului ne-a dat sa semnam statele de plata si atunci au inceput sa inceapa surprizele.Timp de o luna eu figurez cu concediu fara salar pe hartii dar eu am lucrat tot anul fara intreruperi, iar pe statele de plata intr-o alta luna in loc de numele meu apare un nume strain.Lucram si foarte mult. pe langa cele cinci zile lucratoare, doua week-end-uri(inclusiv duminica) pe luna de dimineata pana seara o singura persoana. Am vreo sansa ca dupa ce depun o plangere la itm sa i-a cineva masuri? Multumesc.
In aceste conditii ati semnat statele de plata?
Si inca ceva....in luna in care ati fost trecuta in concediu fara plata trebuie sa existe o cerere (chipurile a dvs). Puteti face o cerere la ITM sa va elibereze o copie de pe aceea cerere si aveti si o dovada sa faceti o plangere penala pentru fals in inscrisuri sub semnatura penala si uz de fals (asta in situatia in care nu ati facut dvs cererea de concediu fara plata).
Si bineinteles, puteti sesiza si ITM-ul.