avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce sanse am sa depun plangere la ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce sanse am sa depun plangere la ITM?

Lucrez intr-un magazin alimentar si acum cateva zile am avut un control de la itm cluj. Sunt angajata de un an si in tot acest timp eu nu am semnat state de plata. In urma controlului patronul magazinului ne-a dat sa semnam statele de plata si atunci au inceput sa inceapa surprizele.Timp de o luna eu figurez cu concediu fara salar pe hartii dar eu am lucrat tot anul fara intreruperi, iar pe statele de plata intr-o alta luna in loc de numele meu apare un nume strain.Lucram si foarte mult. pe langa cele cinci zile lucratoare, doua week-end-uri(inclusiv duminica) pe luna de dimineata pana seara o singura persoana. Am vreo sansa ca dupa ce depun o plangere la itm sa i-a cineva masuri? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 22:56, 1 Octombrie 2009
Faceti urgent o sesizare la ITM. De ce nu ati facut asta cand ati avut controlul de care spuneti?
Am uitat sa mentionez ca acel control a fost facut pe schimbul colegei mele.
In aceste conditii ati semnat statele de plata?
Si inca ceva....in luna in care ati fost trecuta in concediu fara plata trebuie sa existe o cerere (chipurile a dvs). Puteti face o cerere la ITM sa va elibereze o copie de pe aceea cerere si aveti si o dovada sa faceti o plangere penala pentru fals in inscrisuri sub semnatura penala si uz de fals (asta in situatia in care nu ati facut dvs cererea de concediu fara plata).
Si bineinteles, puteti sesiza si ITM-ul.
Eu nu am facut nici o cerere de concediu fara plata. Iar din concediul de odihna de anul acesta am primit cinci zile iar restul nu vor sa mi-l dea.
Faceti sesizare la ITM si spuneti tot ce aveti pe suflet. Veti primi un raspuns in scris pe adresa pe care o dati in sesizare.

Alte discuții în legătură

Operarea cartii de munca camy gaby camy gaby Am lucrat timp de un an de zile la un magazin alimentar, iar dupa un an mi-am dat demisia din cauza ca patronul magazinului se comporta foarte urat cu ... (vezi toată discuția)
In urma unei concedieri abuzive angajatorul refuza plata concediului de odihna si semnarea statelor de plata angyangy angyangy Am fost pacalita de fosta patroana sa-mi dau demisia cu acordul ambelor parti de la data de 19 octombrie ,problema este ce pe 16si 17 octombrie am fost la ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru fals in acte si uz de fals ? GYULYANO GYULYANO Va rog sa-mi raspundeti care este pedeapsa pentru fals si uz de fals la cele relatate de mine mai jos? Patronul meu m-a trecut in concediu fara plata in ... (vezi toată discuția)