avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

buna ziua....ma numesc cornelia. am lucrat la o societate unde am fost data afara ca am cerut drepturile salariale si C.O.spre stupoarea mea am constatat ca nu am nici contractul individual de munca si statul de plata semnat de mine ci de alta persoana(patronul societatii). la ITM figurez cu contract de munca semnat.si ca am contractul de munca desfacut cu art.55 lit.b,dar eu nu am luat cunostinta . nu am luat salariul pe luna mai si iunie si nici banii pe CO dar eu figurez ca i-am luat,statele de plata fiind semnate.....dar nu de mine. era sa uit.....am fost gonita de la munca si mi s-a spus sa nu mai vin.
de aceea am hotarat sa actionez in istanta.mentionez ca am primit raspuns de la ITM
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 18 Iulie 2014
Buna ziua,
Actionati atat pe dreptul muncii pentru drepturile salariale cat si in penal (plangere la parchet) pentru falsul de pe statele de plata.
Mult succes.
Actionati in instanta si daca se vor prezenta statele de plata, cererea de incetare a c.i.m., afirmati in fata instantei ca nu este semnatura dvs.

Codul de procedura civila :
Art. 302 - Obligaţia de verificare a înscrisului
(1) Când una dintre persoanele menţionate la art. 301 contestă scrierea sau semnătura ori declară că nu le cunoaşte, instanţa va proceda la verificarea înscrisului prin:
1. compararea scrierii şi semnăturii de pe înscris cu scrierea şi semnătura din alte înscrisuri necontestate;
2. expertiză;
3. orice alte mijloace de probă admise de lege.
(2) În acest scop, preşedintele completului de judecată va obliga partea căreia i se atribuie scrierea sau semnătura să scrie şi să semneze sub dictarea sa părţi din înscris. Refuzul de a scrie ori de a semna va putea fi considerat ca o recunoaştere a scrierii sau semnăturii.

Art. 303 -Procedura de verificare
(1) Judecătorul, după compararea înscrisului cu scrierea sau semnătura făcută în faţa sa ori, dacă este cazul, şi cu alte înscrisuri, se poate lămuri asupra înscrisului.
(2) Dacă însă, din compararea scrierilor, judecătorul nu este lămurit, va ordona ca verificarea să se facă prin expertiză, obligând părţile sau alte persoane să depună de îndată înscrisuri de comparaţie.
(3) Se primesc ca înscrisuri de comparaţie:
1. înscrisurile autentice;
2. înscrisurile sau alte scrieri private necontestate de părţi;
3. partea din înscris care nu este contestată;
4. scrisul sau semnătura făcut/făcută înaintea instanţei.
(4) Înscrisurile depuse pentru verificare vor fi semnate de preşedinte, grefier şi părţi.
(5) Părţile iau cunoştinţă de înscrisuri în şedinţă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca fara contract dorel13 dorel13 Stiind ca este angajatul unei firme( i se desfacuse contractul de munca fara a depune o demisie si fara a primi o decizie), o persoana a lucrat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica a semnaturii unui document in copie Irinel Antoniu Irinel Antoniu Reclamantul depune un contract in copie, cu mari obligatii financiare pentru parat. Reclamantul sustine copia contractului cu un martor care declara ca l-a ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica - care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un document pentru a fi admis la expertiza? lilicrin lilicrin Care sunt conditiile ce trebuie sa le intruneasca un document pentru a putea fi admis la expertiza grafologica? (vezi toată discuția)