avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot sa impiedic vanzarea unui bun capatat prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot sa impiedic vanzarea unui bun capatat prin mostenire in diviziune cu alt beneficiar?

Daca unul din beneficiarii mostenirii vrea sa instraineze cota sa din imobil fara asentimentul si fara stirea celuilalt se poate lovi cu nulitate actul vanzarii?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 17:28, 11 Februarie 2010
Este legal sa isi vanda dreptul, cota la care are dreptul.
Bunul in sine nu se poat vinde, dar cota sa parte din dreptul de proprietate da, ceea ce poate avea un efect asemanator. Poate este mai bine sa vorbiti cu cel ce vrea sa vanda despre posibilitatea unei plati (sulte) in moduri reciproc avantajoase.
Fară să ceară acordul celeilalte parţi?
intrebarea era "cum pot sa impiedic..."
pai iesiti din starea de indiviziune... ( ah, nu se poate de comun acord, atunci apare un proces de esire din indiviziune.... cartea funciara se blocheaza... vine un expert , propune variante de iesire din indiviziune....)

altfel indiviziune inseamna ca detine un procent din imobil, nu se stie in ce parte , daca e teren nu se stie daca jumatatea spre exemplu e la stanga sau in fata, daca e casa nu se stie daca jumatea de sus sau de jos. poate sa vand cota sa parte in aceleasi conditii... fara acordul "coproprietarilor"
Vanzarea dreptului nu poate fi impidicata.Are dreptul si vinde daca vrea.
Parerea mea ar fi ca userul sa caute sa consulte un avocat ca sa poata intelege in detaliu anumite aspecte.
Este posibil ca deocamdata sa nu se stie nici daca respectivul are sau nu o cota din drept.Depinde in ce stadiu se afla, etc.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

"cumparare" succesiune cls cls Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate incheia un act de vanzare pe un bun imobil (parte din el) pt care comostenitorul inca NU are titlu (inca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei mostenite dintr-un imobil Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat si am facut succesiunea la un imobil cu sotia supravietuitoare avand eu 37,5% si sotia tatalui 62,5% din acel imobil. Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri emilia19p emilia19p Am o casa cumparata cu parintii mei jumatate pe ei si jumatate pe mine si pe sotul meu ....am mai intrebat de cateva zile daca tatal meu de exemplu poate sa ... (vezi toată discuția)