Am o casa cumparata cu parintii mei jumatate pe ei si jumatate pe mine si pe sotul meu ....am mai intrebat de cateva zile daca tatal meu de exemplu poate sa isi vanda partea la altcineva fara acordul sau fara sa stim noi ceilalti...am inteles ca daca suntem coproprietari pe cate parti se poate si cadevalmasi nu insa nu prea inteleg acesti termeni si as vrea sa mentionez cum este scris exact in contractul de vanzare cumparare ca apoi cineva cu experienta sa imi explice daca se poate vinde fara noi ceilalti sau nu...EX. se incheie prezentul contract ...cumparatorilor (numele tatalui) si sotia ..dreptul de proprietate asupra cotei indivize de1/2 parte din intreg imobilul cu datele de identificare mai sus mentionate ca bun comun ....si exact la fel si mie si sotului meu - acum asa pe intelesul meu poate sa isi vanda partea sau nu ..va multumesc mult daca m-ati putea ajuta cu un raspuns
Tatal dvs nu poate vinde fara acordul sotiei pt ca nu are o cota determinata, ci are cu sotia impreuna..1/2 din apartament, asa ca doar impreuna parintii pot sa vanda cota (pe hartie) de1/2 din ap. La fel si dvs.. nu puteti vinde fara acordul sotului jumatatea ce-o aveti impreuna cu el.
Dvs si tatal aveti calitatea de coproprietari pe cote parti in indiviziune, fiecare (impreuna cu sotul/sotia) avand o cota de 1/2 din imobil, fara insa sa fie individualizata in mod concret - camera nr., etaj nr. etc.
Tatal(impreuna cu sotia sa) poate vinde cota sa de 1/2 din imobil fara a avea nevoie de acordul dvs, dar pentru a se individualiza care este partea din imobil pe care acesta o vinde, este necesar ca, anterior vanzarii, tatal sa solicite partjarea imobilului si iesirea din indiviziune.