avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, intrebarea mea este referitor la nucul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, intrebarea mea este referitor la nucul vecinului care ...

Buna ziua ,intrebarea mea este referitor la nucul vecinului care este plantat de ani de zile la o distanta de 1,50 m de gardul dintre mine si vecin si are o inaltime de cel putin 10 m fapt la care imi umbreste cel putin 30 % din gradina, de taiat definitiv nu am cu cine discuta pt ca vecinul spune sa tai crengile ce trec in proprietatea mea ,dar asta nu ma ajuta cu nimic tinind cont de inaltimea lui ,intrebarea este cui ma pot adresa si ce demersuri trebuie facute si sa rezolv acest calvar pentru mine ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 20:17, 9 Martie 2025
Nu poate vecinul dvs. sa taie nucul pentru acest motiv , deoarece nucul e protejat de lege . Cititi Legea 348/2003 , ar fi amendat cu pana la 10.000 lei . Nucii pot fi taiati , cu autorizatie de la Primarie , daca Directia Agricola constata ca are peste 60% crengi uscate , sau pe locul respectiv se vor edifica obiective de interes public , sau este pe marginea unui drum national si pune in primejdie circulatia . Deci , oricata bunavointa ar avea , nu poate incalca legea .
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
CHKa, utilizator
Stiu ca este protejat de lege dar este absurd sa sadesti un nuc la 1,50 m de gradina vecinului si asta este nimic acest nuc imi umbreste gradina de peste 50 ani in acesti ani eu nu am cultivat nimic din gradina doar umbra si frunze,oare nu se tine cont si de asta ca acel nuc trebuia plantat la 2 m de hotarul meu si in plus nu are inaltimea de 2 m o are de peste 10 m ,masuri exista doar asta depinde si de bunavointa vecinului de a lua masuri pana nu va fi prea tarziu cand se va trezi in instanta ,si nu am spus sa-l taie el de capul lui doar sa ia masurile care trebuie facute legal !
Nu exista in lege vreo prevedere in acest sens ( inconvenientul pe care il aveti dvs. ) . Deci , nu are ce masura legala sa ia . Puteti - desigur - sa-l actionati in instanta , accesul la justitie este liber , dar se va apara cu prevederile acestei legi . Tot atat v-ar umbri si daca ar fi plantat cu 50 cm mai departe de gard . Propuneti-i dvs . o masura legala ( daca stiti vreuna ) , ca ziceti ca exista .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)
Plantatia de salcami din curtea vecinului meu. Aura-aura Aura-aura Am o situatie cu vecinul care a plantat salcami la o distanta mai mica de 2 m fata de gardul ce desparte proprietatea mea de a lui. Asa cum scrie in codul ... (vezi toată discuția)
Am comis o infractiune? Mobius Mobius O sa intru direct in subiect si o sa caut sa nu va rapesc prea mult timp. Tatal meu are o gradina imprejmuita pe care detine titlu de proprietate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)