avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire - taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire - taxe notariale

Mama împreună cu fratele ei au moștenit un apartament. Mama a decedat și noi vrem sa facem succesiunea după ea. Mă interesează dacă valoarea luată în calcul la stabilirea taxelor notariale este data de valoarea apartamentului în totalitate sau doar de valoarea jumătății care era a ei. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:54, 9 Martie 2025
Buna ziua

Taxele se aplica la valoarea mesei succesorale (ce a avut mama dvs pe numele ei la data decesului).

Prin urmare, daca singurul bun al mamei dvs era acea jumatate de apartament, atunci taxele se aplica la acea jumatate de apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu a decedat în decembrie 2017. după decesul ... Bibi60 Bibi60 Bună seara, Tatăl meu a decedat în decembrie 2017. După decesul sau, mama nu a dorit să deschidem succesiunea. Moștenitori suntem mama și fratele meu. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Succesiune stanciu luminita stanciu luminita Buna ziua Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)