avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Am nevoie de un sfat: am doi copii, ambii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Am nevoie de un sfat: am doi copii, ambii căsătoriți ...

Bună seara! Am nevoie de un sfat..am doi copii,ambii căsătoriți și cu copii la rândul lor. Sunt divorțată de tatăl copiilor mei. Eu am un apartament cumpărat după divorț, fostul soț a rămas în casă în care am locuit împreună, fiind moștenire de la părinții lui. Întrebarea mea este: cum aș putea da apartamentul meu fiicei mele (..doar ei,excluzând soțul ei), acum cât trăiesc? Fiul meu este de acord,atâta timp cât sora lui cedează partea ei de la casa tatălui? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 21:48, 9 Martie 2025
Puteti printr-o donatie la notar , donatiile si mostenirile sunt bunuri proprii chiar daca sunt primite in timpul casatoriei , sotul fiicei va mosteni 1/4 din aceste bunuri numai in cazul in care ea decedeaza inaintea lui .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)