avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate cumula pensia civilă cu cea militară?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate cumula pensia civilă cu cea militară?

Buna seara,

Tatal meu a decedat în urma cu 2 săptămâni. Avea 65 de ani, pensionat MAI, fost polițist la circulație. Mama mea are 67 de ani are o pensie civilă si au fost căsătoriți Timp de 44 de ani. Fratele meu a fost diagnosticat cu schizofrenie si încadrat cu handicap accentuat pe când era la student la facultate, când avea 23 de ani iar acum are 41 de ani. Poate vreunul dintre ei primi pensie de urmas si dacă da, poate fi cumulata pensia civilă a mamei cu pensia militară a tatalui? Tot primesc răspunsuri mixte. Sau poate primi vreun ajutor ori ea ori fratele meu? Multumesc pentru orice atenție acordată.

Alte discuții în legătură

Am dreptul la pensie de urmas? ami73 ami73 am schizofrenie ,prima internare in 1998 certificat de handicap din 2006, data ivirii invalidității 2008 conform deciziei de pensionare , postliceală in ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu salariul Camychi Camychi Baiatul meu a beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui sau ,mort in 2006. Acum are 23 de ani ,a terminat facultatea ,s-a inscris si va urma cursuri ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas aranka10a@yahoo.com aranka10a@yahoo.com Buna seara! As dori sa stiu daca Legea pensiilor reactualizata permite unei studente de 20 de ani care beneficiaza de pensie militara de urmas dupa tatal ei, ... (vezi toată discuția)