avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... am dreptul la pensie de urmas?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

am dreptul la pensie de urmas?

am schizofrenie ,prima internare in 1998 certificat de handicap din 2006, data ivirii invalidității 2008 conform deciziei de pensionare , postliceală in 1991-1993,facultate neterminată in 2003-2005 și facultate in 2007-2010 am dreptul la pensie de urmas după tată?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:39, 28 Martie 2019
Sunteti pensionar(a) de invaliditate (......data ivirii invalidității 2008 conform deciziei de pensionare) ?
da și se pot cumula 2 pensii din 2021
Sa asteptam sa fie promulgata noua lege.
Eu nu cred ca se pot cumula cele doua pensii.
Se poate cumula pensia de asigurări sociale, cu indemnizația de handicap.

Pensia de urmaș pentru copii în sistemul public de pensii nu se va putea cumula cu pensia personală de drept nici din 2021.

Pensia de urmaș pentru copii se acordă până la maxim 26 de ani, și numai în cazul continuării studiilor.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate cineva sa-mi răspundă la întrebare? ami73 ami73 am schizofrenie , prima internare în 1998 , postliceală 1991-1993,facultate neterminată2003-2005, certificat de handicap2006 ,facultate 2007-2010, data ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil cu handicap dennys dennys Intrebare In cazul in care sotul este decedat ,iar sotia a beneficiat de pensia sotului de urmas, si aceasta a decedat in urma cu doi ani si a ramas un copil ... (vezi toată discuția)
Cumul salariu-pensie de urmas Luciana31 Luciana31 Buna ziua, Sunt interesata daca salariul se cumuleaza cu pensia de urmas. Mentionez ca lucrez in redactia unui ziar si am un contract de cesiune pentru ... (vezi toată discuția)