avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... poate cineva sa-mi răspundă la întrebare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

poate cineva sa-mi răspundă la întrebare?

am schizofrenie , prima internare în 1998 , postliceală 1991-1993,facultate neterminată2003-2005, certificat de handicap2006 ,facultate 2007-2010, data ivirii handicapului conform deciziei de pensionare 2007,master 2010-2012
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 28 Martie 2019
Concret care este intrebarea dv ?
am dreptul la pensie de urmaș?
Legea 263/2010
art.84
Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidității de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situațiile prevăzute la lit. a) sau b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la pensie de urmas? ami73 ami73 am schizofrenie ,prima internare in 1998 certificat de handicap din 2006, data ivirii invalidității 2008 conform deciziei de pensionare , postliceală in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru invaliditate Claudiu102 Claudiu102 Buna ziua, Va adresez aceasta intrebare intrucat as fi interesat sa stiu daca ma pot califica pentru a primi pensie de urmas. Eu m-am imbolnavit de ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas auradany auradany Sunt persoana cu handicap gradul doi de invaliditate am 37 de ani si sunt studenta la Master anul doi.Pot beneficia de pensia de urmas in continuare daca mi se ... (vezi toată discuția)