avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru invaliditate

Buna ziua,

Va adresez aceasta intrebare intrucat as fi interesat sa stiu daca ma pot califica pentru a primi pensie de urmas. Eu m-am imbolnavit de schizofrenie paranoida cand aveam 26 de ani (atunci am avut prima internare in spital) iar la acel moment eram angajat eu terminand deja studiile academice (masteratul si facultatea) cu un an in urma.

In situatia aceasta pot beneficia de o pensie de urmas conform aliniatului c (pentru invaliditatea aparuta) din legea pensiilor de urmas avand in vedere ca la momentul aparitiei bolii aveam deja 26 de ani impliniti, studiile terminate si eram angajat?

Mai mentionez ca nu am avut nicio pensie pana in momentul de fata si am varsta de 33 de ani.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:44, 22 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Legea 263/2010
Art.84
Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;

c) pe toată durata invalidității de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situațiile prevăzute la lit. a) sau b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate cineva sa-mi răspundă la întrebare? ami73 ami73 am schizofrenie , prima internare în 1998 , postliceală 1991-1993,facultate neterminată2003-2005, certificat de handicap2006 ,facultate 2007-2010, data ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Vanda0228 Vanda0228 Buna ziua! Sunt o persoana in varsta de 25 de ani cu handicap locomotor grad I, iar tatal meu a decedat cand aveam 10 ani. De atunci am primit indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas ContSters256885 ContSters256885 Buna ziua, in ce conditii se poate primi pensie de urmas ? (vezi toată discuția)