avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas

Buna seara! As dori sa stiu daca Legea pensiilor reactualizata permite unei studente de 20 de ani care beneficiaza de pensie militara de urmas dupa tatal ei, poate sa lucreze part-time , full time sau cu conventie civila, fara sa-i fie afectate veniturile. Mentionez ca este studenta la stat, fara taxa si beneficiaza de o bursa de 250 lei. Pensia este de 548 lei. Exista o suma , respectiv salariul mediu pe economie care nu trebuie sa se atinga in cazul ei? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 03:16, 11 Septembrie 2013
Se poate cumula pensia de urmas(student)cu alte venituri,fara nicio limita,pana la implinirea varstei de 26 de ani..
Potrivit prevederilor art. 118 alin. (1) lit. d) din Legea 263/2010 o persoana care se afla in continuarea studiilor intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani, care beneficiaza de pensie de urmas, poate cumula pensia cu salariul, in conditiile legii, fara a mai exista o plafonare expres prevazuta de lege referitoare la nivelul salariului pe care il poate primi acesta in cumul cu pensia de urmas

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare full time si cumul pensie de urmas ContSters331226 ContSters331226 Buna seara. Am si eu o intrebare. Am varsta de 19 ani si am pensie de urmas dupa tatal meu. Sunt studenta , anul I , la facultate.. Am posibilitatea de a ma ... (vezi toată discuția)
Ajutor lunar acordat sotului supravietuitor - pensie anticipata partiala sub 500 lei oanaboros oanaboros Buna seara...tot in legatura cu pensia anticipata va scriu...mama tocmai a aflat ca va lua o pensie anticipata de 360 lei....si a auzit de la o colega ca daca ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas / salariu / student? laviniatoma laviniatoma Buna ziua, am o nelamurire, desi am incercat sa citesc si legea, as dori un raspuns mai simplu. Eu primesc o pensie de urmas militara de aproape 6 ani si sunt ... (vezi toată discuția)