avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Reguli TVA achizitie apartament daca predarea este ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Reguli TVA achizitie apartament daca predarea este dupa casatorie

Buna ziua,

Am semnat un contract de promisiune pentru cumparea unui apartement si am platit avans cu TVA de 9%. Intrucat dezvoltatorul este in urma cu lucrarile, este foarte posibil ca predarea apartamentului sa se faca dupa ce mai voi casatori.

Daca sotia la randul ei a beneficiat deja de TVA de 9% la achizitia propriului imobil, mi se va putea aplica in continuare TVA-ul de 9% avand in vedere ca promisiunea a fost semnata inainte de casatorie ? Sau se va aplica 19% la diferenta de plata/recalculat TVA la intreaga suma a apartamentului?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Modalitate aplicare tva la 5% la locuinte dana_burca dana_burca Avand in vedere reducerea TVA la 5% la locuinte, se da urmatoarea situatie: urmeaza sa achizionez un imobil care se incadreaza in prevederile legale, ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Antecontract semnat in 2021 tva 5% ,predare imobil in 2024 , cat este cota de tva? BucurI BucurI Antecontract semnat in 2021 pentru o locuinta cu plata avans la dezvoltator cota tva 5% , predare imobil in 2024, se aplica cota de tva de 9%? Buna ... (vezi toată discuția)