Am 3 masini in proprietate si am vandut una, pt asta m am dus la primarie, am platit impozitul pt acea masina pe anul in curs iar doamna inspector ITL m a notificat si in scris ca daca vreau sa mi puna stampila primariei pe certificatul de vanzare-cumparare, trebuie sa platesc jumatate din totalul impozitului datorat pe anul acesta.
documentandu ma, am dat peste un articol din lege care spune ca potrivit alin. (2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepția cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.
Conform codului fiscal (art 471), impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.
Deci dvs va trebui sa platiti impozitul pe tot anul in curs (e posibil si in 2 trase, de aceea v-a spus ca trebuie sa platiti jumatate). Cumparatorul va plati impozit incepand cu anul urmator.
Am inteles, eu am
platit impozitul pentru masina pe care am vandut o. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc si pentru celelalte masini si terenuri pe care le am in proprietate.