avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am 3 masini in proprietate si am vandut una.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am 3 masini in proprietate si am vandut una.

Am 3 masini in proprietate si am vandut una, pt asta m am dus la primarie, am platit impozitul pt acea masina pe anul in curs iar doamna inspector ITL m a notificat si in scris ca daca vreau sa mi puna stampila primariei pe certificatul de vanzare-cumparare, trebuie sa platesc jumatate din totalul impozitului datorat pe anul acesta.
documentandu ma, am dat peste un articol din lege care spune ca potrivit alin. (2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepția cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: vldgvl , utilizator 17:02, 10 Martie 2025
Buna ziua

Conform codului fiscal (art 471), impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

Deci dvs va trebui sa platiti impozitul pe tot anul in curs (e posibil si in 2 trase, de aceea v-a spus ca trebuie sa platiti jumatate). Cumparatorul va plati impozit incepand cu anul urmator.
Am inteles, eu am
platit impozitul pentru masina pe care am vandut o. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc si pentru celelalte masini si terenuri pe care le am in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit transcriere masina troll2000 troll2000 Buna ziua, m-am lovit de urmatoarea situatie: Am achizitionat o masina de la un proprietar din Romania, masina este deja inmatriculata pe judetul CJ, am ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal si pocedura fiscala necostitutionale !! pop sorin pop sorin Cum asa?! va demonstrez in 2 secunde: Vand un bun mobil sau imobil si sunt obligat sa achit impozit pe tot anul, desi nu il detin pe intrgul an. Poate il voi ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina numere rosii Catalin_Paul Catalin_Paul Buna ziua, am o masina la vanzare la care am facut RAR ul, i am luat numere rosii, dar nu am inmatriculat-o si nu i-am platiti impozitul, cand o vand trebuie ... (vezi toată discuția)