avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică, iar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică, iar cei de la ...

Bună ziua,
Lucrez într-o instituție publică, iar cei de la compartimentul resurse umane nu au introdus în sistem toate adeverințele de vechime și au omis 2 ani și câteva luni din vechimea mea în muncă. În prezent eu sunt pe gradația 3 de vechime, deși ar fi trebuit să trec la gradația 4 de vechime acum 2 ani.
Am transmis instituției o solicitare în care am sesizat aceste aspecte și am cerut acordarea gradației 4 și a drepturilor salariale retroactiv (de acum 2 ani). Încă nu am primit un răspuns din partea instituției.
Instituția poate acorda retroactiv sporul aferent gradației 4 în baza solicitării mele sau aceste drepturi salariale se pot acorda retroactiv doar dacă dau instituția în judecată?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 10 Martie 2025
Poate acorda si retroactiv, iar daca refuza puteti actiona in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime - acordare sau nu ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - un salariat va trece la o alta transa de vechime in munca - fiind salariat al unei institutii publice, ... (vezi toată discuția)
Cum se va proceda ? - intarziere acordare gradatie de vechime si salariu aferent, majorat oanaportar oanaportar Colega de la Resurse Umane a uitat sa calculeze transa de vechime in munca pentru un salariat. Salariatul trebuia sa beneficieze si de majorarea ... (vezi toată discuția)
Omisiune - acordare spor de vechime + ce se poate face ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! O problema ce tine de atributiile salariatului de la Resurse Umane: - la data de 01.07.20016 un coleg a trecut la o alta transa de vechime - ... (vezi toată discuția)