avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua,va rog să mă ajutați cu un răspuns. Sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua,va rog să mă ajutați cu un răspuns. Sunt în concediu ...

Buna ziua,va rog să mă ajutați cu un răspuns. Sunt în concediu de risc maternal și de la serviciu îmi opresc și asigurarea socială de sănătate pe lângă celelalte taxe normale... Eu din câte știu sunt scutită de acea taxa asigurări sociale de sănătate
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 16:02, 10 Martie 2025
Bună ziua,

Știți bine. Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_667...

OUG 34/2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și este în vigoare din 12 aprilie 2024. Aceasta prevede o ajustare a obligației de a plăti CASS pentru concediile medicale din OUG 158/2005, ce a fost introdusă, de la 1 ianuarie 2024, prin OUG 115/2023.
(...)
Totodată, au (re)devenit scutite de CASS toate celelalte concedii medicale stabilite prin OUG 158/2005. Printre acestea, amintim concediile medicale pentru urgențe medico-chirurgicale, pentru maternitate, pentru îngrijirea copilului bolnav sau pentru risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie risc maternal Alexandra Floretntina Alexandra Floretntina Buna seara , sunt in concediu de risc maternal , fiind însărcinată in 21 de săptămâni , societatea la care lucrez își va Închide in curând ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal pfa Loredanamutu Loredanamutu Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o lămurire in ceea ce privește posibilitatea ca o persoana fizica titular al unei Întreprinderi individuale sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am următoarea situație daca ma poate ajuta cineva ... Geo12345 Geo12345 Buna ziua , Am următoarea situație daca ma poate ajuta cineva . Februarie -concediu cod 01 Martie 01-15 - concediu cod 01 Martie 15-31 - concediu risc ... (vezi toată discuția)