avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am facut acum 6 ani un contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am facut acum 6 ani un contract de vanzare cumparare cu mama ...

Am facut acum 6 ani un contract de vanzare cumparare cu mama mea cu uzufruct viager, fara clauze de intretinere, pret cuprins in contract. Contractul e facut pe 1/2 din parte de casa a mamai cealalta e cu fratele meu cu donatie cu uzufruct. Mama licuieste in casa singura nu i s-a interzis nimic in casa, o foloseste integral, fratele meu vrea deja sa ocupe o camera si sa zideasca un zid despartitor ca sa limiteze ce vrea pt el. Eu nu sunt de acord cu acea parte a casei intrucat blocheaza intrarea principala a case, iar cealalta parte ramane in spate unde nu ai vedere la strada. El o influenteaza pe mama mea sa ma atace in instanta si sa anuleze contractul de vanzare cumparare ca sa fie anulat si mama mea sa ii dea lui acea parte. Intre mine si mama mea au fost mai multe discutii in contradictoriu pe aceasta tema. Mama are 90 de ani. Va rog sa imi spuneti daca are dreptul sa faca asta, ce motive ar putea invoca, si daca are sanse de castig. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: LyndaW , utilizator 20:23, 10 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, de putut, mama dvs poate cere rezolutiunea contractului, depinde si ce motive invoca si daca le probeaza. Dvs trebuie sa stiti ce motive ar putea invoca in functie de ce s-a intamplat intre dvs si care sa reprezinte incalcari contractuale, inclusiv neplata efectiva a pretului. In starea actuala, fratele nu poate zidi nimic nici cu acordul mamei pentru ca este coproprietar cu dvs., poate doar dupa ar partaja imobilul. Pentru o discutie mai ampla, mergeti cu documentele la un avocat sa le studieze.
Dacă faceți dovada achitării prețului nu are ce să vă facă.
Mergeti la o discutie cu un avocat, notificati fratele sa nu faca constructii ilegale.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, de putut, mama dvs poate cere rezolutiunea contractului, depinde si ce motive invoca si daca le probeaza. Dvs trebuie sa stiti ce motive ar putea invoca in functie de ce s-a intamplat intre dvs si care sa reprezinte incalcari contractuale, inclusiv neplata efectiva a pretului. In starea actuala, fratele nu poate zidi nimic nici cu acordul mamei pentru ca este coproprietar cu dvs., poate doar dupa ar partaja imobilul. Pentru o discutie mai ampla, mergeti cu documentele la un avocat sa le studieze.

Nu stiu ce motive are, ceea ce o influenteaza fratele meu, singurul ar fi sa spuna ca nu am platit, dar eu i-am trimis bani. Eu lucrand in strainatate in acea vreme,, am platit si impozitul la casa si taxa anuala de gunoi in locul ei plus multe alte lucruri sa o ajut cu cheltuielile. I-am trimis bani si in contul unei prietene ca sa ii de-a lunar bani, sau ii lasam sume mai mari sa ii duca lunar completare la pensie. Dovada platii o pot face si cu martori nu? Ea zice ca ea nu a fost la notar cu mine, nu isi aminteste sa fi fost,nu are retinere de minte. Discutiile au fost contradictorii in legatura cu ceea ce vrea sa faca fratele meu, eu i-am spus ca nu sunt de acord, Nu sunt alte cauze contractuale, nici de intretinere, scrie ca plata s-a facut in fata notarului.

LyndaW a scris:

Madalina Pascu a scris:

Nu stiu ce motive are, ceea ce o influenteaza fratele meu, singurul ar fi sa spuna ca nu am platit, dar eu i-am trimis bani. Eu lucrand in strainatate in acea vreme,, am platit si impozitul la casa si taxa anuala de gunoi in locul ei plus multe alte lucruri sa o ajut cu cheltuielile. I-am trimis bani si in contul unei prietene ca sa ii de-a lunar bani, sau ii lasam sume mai mari sa ii duca lunar completare la pensie. Dovada platii o pot face si cu martori nu? Ea zice ca ea nu a fost la notar cu mine, nu isi aminteste sa fi fost,nu are retinere de minte. Discutiile au fost contradictorii in legatura cu ceea ce vrea sa faca fratele meu, eu i-am spus ca nu sunt de acord, Nu sunt alte cauze contractuale, nici de intretinere, scrie ca plata s-a facut in fata notarului.

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera psiholog_elena psiholog_elena Buna ziua, as dori sa intreb un avocat pentru a-mi explica situatia in care ma aflu. Parintii mei au impreuna o casa si un teren. Tatal a murit iar prin ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil intre parinti si copil Tunderbild Tunderbild Buna ziua Situatia mea este urmatoare: Mama mea a divortat si din a doua casatorie am un frate vitreg... Fiindca eu am grija mai mult de mama si pot sa zic ... (vezi toată discuția)