avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in legalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in legalitate

Intrare in legalitate

Buna seara.
Am rugamintea sa ma indrumati .
In 1992 bunivul meu le face act de vanzare cumparare celor 3 copii ai sai(tatal meu,matusa mea si unchiul meu) pentru un teren de 150 mp si o casa din chirpici cu 3camere ,1bucatarie si un grup sanitar .in act se specifica care sunt camerele atribuite fiecarui copil.
Dupa moartea bunicului meu,In 2002 tatal meu cumpara de la sora lui partea acesteia prin act de vanzare cumparare.
Fratele lui doreste sa se faca succesiunea incluzand si camera pe care o detinea sora lor,si cere in instanta acest lucru.
Instanta decide ca actul de vanzare cumparare este valid si cere ca tatal meu sa ii achite unchiului 2500000lei ptr cota parte din teren.
In prezenta unui executor judecatoresc tatal meu achita 2500000 lei .
Executorul scrie ca tata a achitat 2300000 lei si 2000000 onorariul acestuia.
In urma cu 3 ani tata a decedat si am solicitat dosar de patrimoniu ptr a deschide succesiunea.
Mostenitorii sunt 2 frati si mama.
Eu si mama locuim in aceasta casa de 3 ani.
Dorim sa facem succesiunea la notar ,mie sa imi ramana tot,
Am reusit sa gasim actele si am intampinat pb cand am ajuns sa intocmim cadastru
Casa si terenul nu au intabulare si nu sunt inscrise in cartea funciara.
Tata a mai construit o camera pe langa cele 3 camere ,1 bucatarie si baie care exista in schita din anul 2002.
Dorim sa intram in legalitate si sa rezolvam cat mai rapid aceasta neplacere.
Doamna pe care am contactat-o pentru a ne indruma cum trebuie sa intram in legalitate mi-a transmis ca :
Trebuie sa mergem la primarie,sa contactam sectia urbanism,aici sa informam cu privire la situatie.
Apoi trebuie sa ne asteptam la amenzi..
Ar mai fi apoi nevoie de masuratori?expertiza,arhitect,autorizatie constructie,,,abia apoi sa mergem la dansa sa ne faca cadastru si intabulare.
Sincer,m-a pierdut pe drum cu atatea task-uri.
As dori sa stiu:
Exista posibilitatea sa fim amendati?
Primaria nu ne poate ajuta ?
Mama crede ca prin 2004 ar fi construit tata camera .

Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2025
getatichineata, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Donatie teren ioanacasoni ioanacasoni Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez in urmatorul caz: Terenul pe care sotul meu a construit casa ar fost obtinut printr-un act de donatie in anul ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu nabadai!!! rallia rallia Buna seara, rog frumos aratati-mi luminita de la capatul tunelului in urmatorul caz: Suntem 2 frati impreuna cu mama ,tata a decedat acum 3 ani.In ultima ... (vezi toată discuția)