avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE TEREN

Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez in urmatorul caz: Terenul pe care sotul meu a construit casa ar fost obtinut printr-un act de donatie in anul 1994 de la parintii lui. S-a inceput in anul 2002 procedura de masuratori si separare teren dar nu sa dus pana la capt si documentatia si-a pierdut valabilitatea dupa 1 an de zile. In acest moment pe ultimul extras cf scos de la cadastru apare astfel:
- teren 1/1 pe numele tatalui sotului(terenul a fost obtinut de acesta de la parintii lui ca mostenire)
- casa C1 (casa batraneasca ) 1/2 pe tata sotului si 1/2 pe mama sotului (care precizez ca in acest moment este decedata)
-casa C2 (casa sotului meu) 1/1 pe numele sotului.
Important: sotul meu mai are 3 frati si doara tatal sotului este in viata.
Necazul este ca nimeni nu-mi poate spune (am fost la vreo 2 notari la un avocat din zona) ce trebuie sa fac eu ca terenul sa apara pe numele sotului meu si daca acest act de donatie poate fi o problema in viitor pentru fiica mea cand noi nu vom mai fi. Va putea oare fiica mea in viitor sa vanda casa fara nici o problema daca aceasta este construita pe un teren obtinut prin donatie, va de pinde acest lucru de fratii sotului sau de nepoti sotului meu? Va rog indrumati-ma ce trebuie facut ca fiica mea sa nu aiba nici un fel de problema in viitor.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:01, 3 Martie 2012
doantia este bun propriu al sotului...
in rest nu se intelege mare lucru din caz...intervin, mama, fata....nu s intelege nimic


trebuie sa consultati un avocat cu actele in fata.
in principiu ca fata sa nu aib aprobleme trebuie ca totul sa sfie prin act de vanzare-cumparare pe numele lui.
Acel act de donatie exista ? Este facut in forma autentica? Daca exista si este in forma autentica el trebuia sa fie transcris cum era oe Vremea acea in registrul de transcriptiuni inscriptiuni si apoi dupa cadastru intabulat n cartea funciara. Dupa ce povestiti se pare ca actul de donatie nu s a facut in forma autentica, deci este nul, trebuia sa indeplineasca conditia ceruta de lege, forma autentica. De aceea apare in cartea funciara socrul dvs. Oricum actul de donatie poate fi atacat la moartea socrului dvs de catre ceilalti frati ai sotului pentru ca incalca rezerva succesorala, pot cere raportul donatiei si reductiunea liberalitatii excesive, repet daca acel act exista...daca nu exista in forma ceruta de lege,,,la mostenire dupa socrul dvs pe teren vor veni toti copii dansului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare cumparare sau mostenire sau donatie ? bebelina bebelina sotul meu si cu mine am construit o casa pe terenul socrilor mei ,am impartit curtea in doua deoarece sotul meu mai are un frate si am considerat ca asa este ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Acte casa pentru copii minori jenycuta30 jenycuta30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Socrii mei vor sa faca acte celor 2 copii ai mei de 11 si respectiv 2,5 ani. Casa pentru care vor sa faca ... (vezi toată discuția)