avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare cumparare sau mostenire sau donatie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare cumparare sau mostenire sau donatie ?

sotul meu si cu mine am construit o casa pe terenul socrilor mei ,am impartit curtea in doua deoarece sotul meu mai are un frate si am considerat ca asa este normal si acum casa este aproape gata .socrii nostri doresc sa ne faca acte legale pe jumatatea de teren fara nici un fel de obligatie ,demersurile au inceput am reusit sa facem intabularea si cadastru ,si urmeaza (dupa ce am stabilit cu totii )ca vom face acte de vanzare cumparare ,pe numele nostru .am dori de asemenea sa facem un act in care sa se specifice clar ca am achitat suma in urma cumpararii terenului pt a nu avea probleme pe viitor cu fratele sotului meu .se poate un asemenea act ?pe mine personal ma macina doua lucruri ,cel mai bun in cazul de fata este actul de vanzare cumparare sau mostenire sau donatie in cazul in care noi doi am divorta si sotul ar dori sa ma excluda din drept (de ex sa spuna ca terenul a fost al parintilor si nu ar avea de ce sal imparta cu mine ) sau in cazul in care fratele sotului ar spune peste ani de zile ca si el are drept la casa construita pe teren . care este cel mai bun act ?de vanzare cumparare ?donatie ?mostenire ?act care sa ne faca propietari de drept chiar daca terenul este cumparat de la o ruda de gradul 1 ?multumesc
Cel mai recent răspuns: simona_vlad , utilizator 17:32, 28 Februarie 2012
Actul de vanzare cumparare pentru partea de teren pe care se afla casa este cel mai sigur. In act se specifica daca platiti integral suma cuvenita cumpararii terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ... Alyy20002 Alyy20002 Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ia donat fratelui său jumate din casă și din curtea de la țară , in actele de propietar ... (vezi toată discuția)
Pot vinde o casa daca este donatie? cristina velescu cristina velescu buna.as dori sa stiu daca putem vinde o casa daca este donata de parintii lui.ceilalti frati sunt in viata.in mod normal casa este a sotului meu deoarece el a ... (vezi toată discuția)
Act de donatie versus act de vanzare cumparare loredana2181 loredana2181 Buna ziua, scuzati romanul dar tre sa explic noi am construit o casa la socrii in curte casa construita de noi acum ne-am apucat de acte,iar singura varianta ... (vezi toată discuția)