avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie versus act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie versus act de vanzare cumparare

Buna ziua, scuzati romanul dar tre sa explic noi am construit o casa la socrii in curte casa construita de noi acum ne-am apucat de acte,iar singura varianta din ce ne-a zis de la primarie a fost asa faceti proiectul sa luati autorizatie dar numele socrului si apoi faceti dezmembrare si el va face donatie pe casa; eu intreb atata timp cat el mai are 2 copii care stau tot in curte fiecare va avea casa lui dar nu le va face acte din anumite considerati nu imi poate ataca donatia si de ce sa faca donatie pe casa cand casa e construita de noi nu de el daca se razgandeste si numai vrea dupa, cum sa procedez!
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat ca numai stim cum sa procedam!
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
loredana2181, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:59, 2 Februarie 2018
Pai trebuie sa va faca donatie, pentru ca dvs ati construit o casa fara autorizatie, pe terenul altcuiva. Deci legal, casa apartine proprietarului terenului, adica socrului.
Puteti sta si asa, dar la decesul socrilor, veti imparti casa cu fratii si surorile sotiei.
Dar actul de donatie nu mi-l poate ataca unul dintre copii chiar daca acum proprietarii sunt socrii mei! Ce este mai avantajos donatia sau actul de vanzare cumparare!
Daca fiecare primeste cate ceva, nu exista temei pentru "atacarea" donatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire teren in doua pentru construire casa pe locul unui grajd vechi! iMozzie iMozzie Buna ziua, Am in discutie urmatoarea chestiune daca ma poate ajuta cineva va rog. Eu si sotia mea ne dorim sa construim o casa pe terenul socrilor mei, ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren AkyNashu AkyNashu buna ziua am o mica rugaminte daca cineva ma poate ajuta. vreau sa cumpar un teren de la cineva . problema e ca din totalul de 35 de ari 7 sunt vanduti ... (vezi toată discuția)