avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa pentru copii minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa pentru copii minori

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Socrii mei vor sa faca acte celor 2 copii ai mei de 11 si respectiv 2,5 ani.
Casa pentru care vor sa faca acte este construita de mine impreuna cu sotul meu, fiul lor.
Nu stiu cum sa procedam , daca se poate face acte copiilor, singura conditie a socrilor este ca sa nu poata fi vanduta casa atat timp cat ei traiesc(nu vor alte persoane in curte)
Cel mai recent răspuns: Purice Ovidiu , Avocat 17:13, 11 Iulie 2010
Nu inteleg! Cine este proprietarul casei construite si al terenului pe care este casa? Socrii?
Sa inteleg ca terenul este al socrilor si casa este construita de dv. impreuna cu sotul????Ei pot sa faca un testament pentru cei doi copii ai dv.O alta solutie ar fi ...un act de vanzare cumparare...in care ,copii sa apara cumparatori iar dv impreuna cu sotul reprezentantii legali ai tranzactiei.Nu am mai auzit pana acum,sunt curios sa aflu si alte pareri!!!
Sunt o multime de contracte de vanzare-cumparare in care cumparatorii sunt minori prin reprezentantul lor legal, unu/ambii parinti.
Solutia asta ar fi, fireste sa aiba si o clauza de drept de abitatie pe intreaga lor viata.
Conditia ca sa nu fie vanduta pe durata vietiii lor nu este posibila intr-un contract de V/C.
Se poate face un testament la notar in care se trece mostenitorii si celelalte conditii, inclusiv faptul ca bunurile stipilate in testament sa nu fie vandute pana la majoratul copiilor.

Cel mai bine este de consultat un notar public.
Minorii, avand varste sub 14 ani, trebuie sa fie reprezentati la incheierea tranzactiei de unul din parinti. Daca si casa si terenul sunt proprietatea socrilor şi sotul dumneavoastra este nu mai are frati, atunci socrii ar putea face o donatie cu sarcini catre nepotii lor minori, pastrandu-si eventual si dreptul de uzufruct viager, daca doresc acest lucru.

Multumesc pentru raspunsuri!

Revin cu detalii.
Casa este construita pe un teren din curtea socrilor , ei avand casa langa noi. Sotul meu mai are frati si eu vreu sa fiu sigura ca nu vor fi probleme pe viitor.
Pot fi eu numita tutore sau numai ambi parinti se poate?

Alte discuții în legătură

Acte vanzare cumparare sau mostenire sau donatie ? bebelina bebelina sotul meu si cu mine am construit o casa pe terenul socrilor mei ,am impartit curtea in doua deoarece sotul meu mai are un frate si am considerat ca asa este ... (vezi toată discuția)
Bună seara !soțul meu are 3 copii și eu 1 din căsătorii ... Alexa35 Alexa35 Bună seara !soțul meu are 3 copii și eu 1 din căsătorii anterioare.Noi am cumpărat un teren și am construit o casa împreună iar el actul terenului la ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? partaj Irina2copii Irina2copii Buna ziua, Va prezint situatia mea pe scurt: traiesc cu sotul meu de 10 ani, suntem casatoriti de 4. Avem un baiat de 3 ani si o fetita de 5 luni. Inainte de ... (vezi toată discuția)