avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara !soțul meu are 3 copii și eu 1 din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara !soțul meu are 3 copii și eu 1 din căsătorii ...

Bună seara !soțul meu are 3 copii și eu 1 din căsătorii anterioare.Noi am cumpărat un teren și am construit o casa împreună iar el actul terenului la făcut ca fiind bun propriu cică banii fiind donați de fiul sau .acum noi vrem sa divortam și el insista sa ne împăcam cu pretextul ca îmi lasă un testament sa rămân cu casa .este valabil acest testament sau pot divorța și după sa îmi facă act de vânzare cumpărare?cum ar fi mai sigur sa nu atace actul copii lui.sper sa îmi răspundeți multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:42, 26 Mai 2022
Cel mai sigur este sa faceți un partaj
Dvs luați casa, iar el celelalte bunuri sau o sulta.
Nu testament, ca nu e act de proprietate (la decesul lui trebuie dezbătută succesiunea), iar dacă are copii, ei pot solicita reductiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Donatie catre copil din afara casatoriei pompagiu pompagiu Ce valabilitate juridica ar avea un act de donatie catre un copil din afara casatoriei,din partea tatalui aflat in proces de separare cu mama,aceasta din urma ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie - dreptul de proprietate si mostenitor Marioni Marioni Buna ziua, As dori sa stiu daca poate fi realizat un act de donație pentru unul din fiii mei pentru anumite bunuri pentru care nu s-a efectuat un agrement ... (vezi toată discuția)