avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa pentru copii minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa pentru copii minori

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Socrii mei vor sa faca acte celor 2 copii ai mei de 11 si respectiv 2,5 ani.
Casa pentru care vor sa faca acte este construita de mine impreuna cu sotul meu, fiul lor.
Nu stiu cum sa procedam , daca se poate face acte copiilor, singura conditie a socrilor este ca sa nu poata fi vanduta casa atat timp cat ei traiesc(nu vor alte persoane in curte)
Cel mai recent răspuns: Purice Ovidiu , Avocat 17:13, 11 Iulie 2010
In primul rand trebuie sa vb de capacitata de exercitiu a minorilor. Pentru a putea cumpara (act de dispozitie) pe langa reprezentarea lor de catre d-vs si sot in calitate de reprezentanti legali mai trebuie si incuviintarea autoritatii tutelare. puteti incheia o vanzare cumparare cu procurator de fonduri.
Motivul pentru care am scris aici este ca sunt ingrijorata de viitorul in care eu am sa divortez de sotul meu iar eu si copii vom ramane fara nimic.
Socrii mei trebuie sa faca actele deoarece toate autorizatiile cat si terenul sunt pe numele lor.
Sotul meu are mania jocurilor de noroc si a femeilor si de aceea socrii mei nu vor sa faca acte direct noua.Le este frica de ceea ce este capabil fiul lor. Eu pe de alta parte dupa divort nu am de gand sa mai locuiesc cu socrii in aceeasi curte.
Vreau doar ca aceasta casa sa ramana copiilor nostri.
Imi cer iertare dar nu prea inteleg termenii de specialitate ,daca imi puteti explica mai pe intelesul meu.
Care este cea mai buna varianta pentru a avea siguranta ca copii mei vor fi " proprietarii "acesti case .?
Maestre sunteti foarte bine pregatit si va felicit.Parerile dumneavoastra sunt demne de lauda si apreciere.
Legea si ma refer aici atat la dispozitiile Codului Civil cat si cele cuprinse in Decretul lege 31/1954 permit minorului atat sa cumpere cat si sa vanda dar daca are sub 14 ani prin reprezentantul sau legal si cu autorizarea autoritatii tutelare.
Ma refeream cu siguranta la Avocat themis.Felicitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare cumparare sau mostenire sau donatie ? bebelina bebelina sotul meu si cu mine am construit o casa pe terenul socrilor mei ,am impartit curtea in doua deoarece sotul meu mai are un frate si am considerat ca asa este ... (vezi toată discuția)
Bună seara !soțul meu are 3 copii și eu 1 din căsătorii ... Alexa35 Alexa35 Bună seara !soțul meu are 3 copii și eu 1 din căsătorii anterioare.Noi am cumpărat un teren și am construit o casa împreună iar el actul terenului la ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? partaj Irina2copii Irina2copii Buna ziua, Va prezint situatia mea pe scurt: traiesc cu sotul meu de 10 ani, suntem casatoriti de 4. Avem un baiat de 3 ani si o fetita de 5 luni. Inainte de ... (vezi toată discuția)