avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa pentru copii minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa pentru copii minori

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Socrii mei vor sa faca acte celor 2 copii ai mei de 11 si respectiv 2,5 ani.
Casa pentru care vor sa faca acte este construita de mine impreuna cu sotul meu, fiul lor.
Nu stiu cum sa procedam , daca se poate face acte copiilor, singura conditie a socrilor este ca sa nu poata fi vanduta casa atat timp cat ei traiesc(nu vor alte persoane in curte)
Cel mai recent răspuns: Purice Ovidiu , Avocat 17:13, 11 Iulie 2010
Puteti doar dumneavoastra sa reprezentati ambii minori.
Acuma, nici eu nu pricep. De ce trebuie socrii sa transmita nepoţilor lor ceva ce poate fi de drept proprietate a parinţilor celor doi minori, adica a celor care au construit.

Au invocat socrii dreptul de proprietate prin accesiune imobiliară?

Oricum ar fi, actul de donaţie este unul supus reducţiunii la moartea batrînilor.

Pentru un act de vînzare catre minori este nevoie de autorizarea autoritaţii tutelare şi de numirea unui curator daca se va constata ca între minori şi părinţii lor există contrarietate de interese în act.

parerea mea e ca minorii trebuie reprezentati de ambii parinti...art 98 c fam...masurile privitoare la persoana si bunurile copiilor se iau de catre parinti,de comun acord...si mai ales daca se face v c cu parintii procuratori de fonduri care sunt comune cunoscand ca sotii nu pot face singuri donatii de bunuri comune fie ele si bunuri mobile sau sume de bani cu exp bunurilor mobile de valoare infima daruri,etc...
themis a scris:


Au invocat socrii dreptul de proprietate prin accesiune imobiliară?



Nu cred ca e vorba de a fi invocat cineva accesiunea. Ci pur si simplu, terenul fiind al socrilor, autorizatia de constructie s-a obtinut pe numele acestora, chiar daca doama si sotul ei au realizat constructia. Probabil, ulterior, dupa receptia finala, la intabulare, imobilul apare ca fiind proprietatea socrilor.
Pentru ca in viitor vom ajunge cu siguranta la divort iar socrii mei nu vor sa ajunga sa locuiasca cu cine stie cine in curte au zis sa facem acte pe numele copiilor pentru ca oricum pentru ei am luptat sa facem aceasta casa.
Nu ma deranjeaza sa fim amandoi tutori,problema este ce sa va intampla daca ajungem la divort?
Vreau ca aceasta casa sa fie pe numele copiilor.Vreau sa am o siguranta de viitor pentru ei.
Cu toate ca nu sunt batrana nimeni nu stie cat traieste nimeni si atunci ce se va alege de copii mei daca nu au nimic sigur?
Tatal nu este un om in care sa imi pun nadejdea,ar fi in stare sa vanda tot si sa imi lase copii pe drumuri.

Alte discuții în legătură

Acte vanzare cumparare sau mostenire sau donatie ? bebelina bebelina sotul meu si cu mine am construit o casa pe terenul socrilor mei ,am impartit curtea in doua deoarece sotul meu mai are un frate si am considerat ca asa este ... (vezi toată discuția)
Bună seara !soțul meu are 3 copii și eu 1 din căsătorii ... Alexa35 Alexa35 Bună seara !soțul meu are 3 copii și eu 1 din căsătorii anterioare.Noi am cumpărat un teren și am construit o casa împreună iar el actul terenului la ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? partaj Irina2copii Irina2copii Buna ziua, Va prezint situatia mea pe scurt: traiesc cu sotul meu de 10 ani, suntem casatoriti de 4. Avem un baiat de 3 ani si o fetita de 5 luni. Inainte de ... (vezi toată discuția)