avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sanse am? partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sanse am? partaj

Buna ziua,
Va prezint situatia mea pe scurt: traiesc cu sotul meu de 10 ani, suntem casatoriti de 4. Avem un baiat de 3 ani si o fetita de 5 luni. Inainte de casatorie am cumparat pe numele sotului un ap pe care ulterior in timpul casatoriei l-am vandut pentru achizitionarea unui teren pe care am construit o casa. Sotul a fost destept si a facut totul pe numele socrului meu ( tatal sau). Acum am ajuns in pragul divortului si nu am o locuinta sigura pentru copi si nici venituri suficiente pentru ai intretine corespunzator. Doresc sa stiu ce sanse am la partaj si la
pensie alimentara . Sotul nu are venituri declarate.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:45, 27 Septembrie 2012
cam slabe șanse :
1) încercați să dovediți în fața instanței că și dvs. ați contribuit 50% în achiziționarea acelui imobil.Problema apare datorită faptului că acel bun-apartament cumpărat și vândut apoi, este al soțului și nu bun comun, mai ales că nu puteți trece proba cu martori peste proba cu înscrisuri decât în cazuri exprese când include latura penalului;
2) ați construit o casă pe acel teren care . . ., solicitați cota dvs. din acea casă ca fiind bun comun al soților și din toate celelalte eventuale bunuri dobândite pe timpul căsătoriei.
3) va trebui să dovediți că soțul are ceva venituri, deci și pt copii.Copii se întrețin de ambii părinți chiar dacă amândoi vor fi încredințați spre creștere la domiciliul mamei.
Daca nu obtine venituri, pesia se va stabili raportat la venitul minim pe economie, pt 2 copii, max 1/3 din acesta.
Din ce spuneti, pare ca nu aveti bunuri de impartit. Apartamentul a fost bunul propriu al lui, a vandut, a cumparat pe numele socrului teren , iar acesta si-a construit o casa pe acest teren.
Sansele sunt mici sa dovediti ca situatia e alta decat cea din acte, iar instanta sa va dea drept de proprietate. Ar trebui sa mergeti la un avocat cu actele
Nu stim de ce dovezi dispuneti, cum s-a vandut, cum s-a cumparat terenul etc. Trebuie vazute zeci de acte, vazut cum s-a construit, cine cu ce-a contribuit... In functie de astea si multe altele se stabileste ce se poate intampla la partaj.

Oricum, cam greu daca nu aveti nici bani sa intretineti copiii, caci un astfel de proces e foarte scump si lulng; mai bine incercati sa va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa obtin ceva la partaj? Sorin_Paul Sorin_Paul Buna ziua, Sunt in divort si doresc o lamurire privind partajul care va urma. Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa obtin jumatate din apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Partaj dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se face partajarea urmatoarelor bunuri: 1.Am avut o garsoniera inainte de casatorie dar aceasta era a ICRAL-ului (cum ... (vezi toată discuția)