avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare dimensiune minima locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare dimensiune minima locuinta

buna ziua!
Mama si-ar dori sa cumpere o casa cu 1 etaj care in prezent are doar 2 dormitoare la etajul 1. Planul nostru ar fi sa transformam cele 2 camere in 3, una pentru ea, si una pentru mine si una pentru fratele meu, care vom o vom vizita destul de des. Problema este ca cea mai optima configurare ar insemna dormitoare de 12.8, 10.7 si 7.3, suma totala fiind 30.8mp. Tocmai am vazut ca legea "Suprafeţe minimale | Lege 114/1996" prevede o dimensiune minima de 34mp pentru dormitoare in cazul locuintelor cu 4 camere (3 dormitoare + living), doar ca un alt criteriu este si nr de persoane, care in cazul nostru ar fi practic 1, eu si fratele meu locuind in strainatate. Ar fi posibil sa continuam cu acest plan, sau trebuie sa reconsideram?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2025
tomix307, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsa de folosinta expertiza Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Care este baza legala de calcul pentru lipsa de folosinta folosita de un expert in constructii ? Instanta a dispus o asemenea expertiza de catre un expert ... (vezi toată discuția)
Truc cu viza de flotant mentorgfx mentorgfx Buna ziua, Locuiesc intr-o comuna modesta din Romania. Aici actualul primar le-a facut viza de flotant tuturor membriilor din familie care sunt plecati din ... (vezi toată discuția)
Garaj transformat in garsoniera narcis-andrei narcis-andrei Am un garaj, l-am transformat in garsoniera, deci noua destinatie nu ar deranja vecinii. Modificarea consta in facerea unei toalete(cu adaugarea a 2 pereti ... (vezi toată discuția)