avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În condițiile în care primesc bani de la mama pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În condițiile în care primesc bani de la mama pe fiecare luna, ...

Bună ziua.
Vreau sa întreb și eu un lucru.
În condițiile în care primesc bani de la mama pe fiecare luna, gen 1000 euro, bani de la pensia ei, prin transfer bancar la mine, pt ca asa mi a promis ea, sa i strâng eu pana fac de o locuință, gen o garsoniera de 40000 euro, trebuie sa plătesc impozit la ei, sau alte taxe?
Am mai auzit și variante de genul 70 %, pt ca sunt bani nejustificati...
Ce variante am, pt ca nu mi se pare normal, ca din banii ei de pensie iar sa plătim impozit?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:20, 12 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu plătiți impozit.
Dar de curiozitate...cu ce s-a ocupat mama dvs, încât are o pensie de peste 1000 euro? Totuși sunt 5000 lei pe care vi-i dă lunar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să scrie mama la detaliile transferului „cadou” sau „donatie”. Dacă sursa venitului dumneaei e clară n-o să fiți deranjați de Fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme certificat mostenitor doru6 doru6 Unei rude de-ale mele i-a murit intai mama, mai tarziu tatal, dupa care i-a murit si o sora la scurt timp. Mama si tatal aveau un apartament de 2 camere in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi scot ceva bani din firma bm2 bm2 Buna ziua, Am inteles ca din punct de vedere fiscal cea mai buna solutie pt mine este sa imi fac o firma sa ma angajez part time in loc sa imi fac PFA. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare. daca imi fac un pfa pt a face tranzactionari ... bm2 bm2 Buna ziua am o intrebare. Daca imi fac un PFA pt a face tranzactionari la bursa. Cum pot sa imi transfer banii intr-o companie offshore. Deci presupunem ca am ... (vezi toată discuția)