avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În condițiile în care primesc bani de la mama pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În condițiile în care primesc bani de la mama pe fiecare luna, ...

Bună ziua.
Vreau sa întreb și eu un lucru.
În condițiile în care primesc bani de la mama pe fiecare luna, gen 1000 euro, bani de la pensia ei, prin transfer bancar la mine, pt ca asa mi a promis ea, sa i strâng eu pana fac de o locuință, gen o garsoniera de 40000 euro, trebuie sa plătesc impozit la ei, sau alte taxe?
Am mai auzit și variante de genul 70 %, pt ca sunt bani nejustificati...
Ce variante am, pt ca nu mi se pare normal, ca din banii ei de pensie iar sa plătim impozit?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:20, 12 Martie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu plătiți impozit.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să scrie mama la detaliile transferului „cadou” sau „donatie”. Dacă sursa venitului dumneaei e clară n-o să fiți deranjați de Fisc.

Avem aici un articol cu mai multe detalii:
www.avocatnet.ro/articol_691...
Vă pun un fragment:
Banii primiți de la rude reprezintă sume neimpozabile asimilate donațiilor/darurilor, subliniază, într-un comunicat recent, reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Însă asta atâta timp cât se poate dovedi proveniența sumelor. În cazul sumelor primite în numerar, trasabilitatea este mai dificil de urmărit decât în cazul sumelor primite prin transfer bancar, astfel că există riscul unei impuneri cu 70% dacă nu există documente justificative.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de bani prin banca fara acte notariale de donatie mihai.ch mihai.ch Buna ziua, Suntem intr-o situatie mai complicata, legata de sume de bani primite de catre sotie in cont bancar, in valoare de 40000 de eur echivalent lei. ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pentru mama smith123 smith123 Vreau sa-i cumpar un imobil mamei mele, iar acesta va fi pe numele dansei, banii vor fi virati prin banca (fiind o suma mare), banii ii am deja intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu? vioricaw vioricaw Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu? Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)