avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Doresc să înființez un ii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Doresc să înființez un ii

Bună! doresc să înființez un ii,ce trebuie făcut și cum îmi pot tine contabilitatea singura
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:26, 12 Martie 2025
Mergeți la Registrul comerțului pentru a inregistra I.I.
Sediul îl declarați la adresa din buletin în baza unui contract de comodat pentru o camera din locuinta dumneavoastra iar dacă activitatea autorizata cu codul caen corespunzător va fi la un alt spațiu închiriat cu contract de inchiriere (chioșc, magazin) veți declara la înființarea de la Registrul comertului și acel punct de lucru.
Pentru contabilitate trebuie sa completați un registru de încasări si plati si sa depuneți anual declaratia unica.
În unele situații (comert si prestari servicii) o sa va trebuiască casa de marcat.
Păstrați cu atentie toate actele fiscale (facturi, chitanțe, bonuri fiscale atât de la înființarea I.I. cat și ulterior cele luate în timpul activitatii I.I. intr-un dosar pentru a le putea prezenta la un eventual control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre si impozite ii pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am infiintat un II (intreprindere individuala) in anul 2014. Va rog sa imi spuneti care sunt registrele care trebuie completate, care sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Any35 Any35 Bună ziua! Vreau să-mi deschid un pfa pentru a închiria un spațiu într-un salon, pentru manichiura. M-am înregistrat la Registrul comerțului și ... (vezi toată discuția)
Detalii pfa PfaDiana PfaDiana Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati, pentru ca am descoperit ca nu stiu mai nimic. 1. Cum schimb sediul social la un pfa? Cum adaug un punct de lucru? ... (vezi toată discuția)