avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Detalii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Detalii PFA

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati, pentru ca am descoperit ca nu stiu mai nimic.
1. Cum schimb sediul social la un pfa? Cum adaug un punct de lucru? Exista undeva unde pot adauga informatia de "adresa de corespondenta" pentru ca ce vine de la finante sa imi.ajunga sigur? (la sediul social nu imi.ajunge posta mai tot timpul)
2. Cum decontez combustibilul de la masina pe care o folosesc si in scopul pfa-ului? (Ce conditii si acte trebuie sa fac)
3. Daca vreau sa imi deschid si un magazin prin acest pfa (puntul de lucru de care intrebam mai sus, pentru ca pana acum am avut obiect de activitate consultanta prin acest pfa), imi trebuie casa de marcat (pana cum nu, fiind consultanta). Cand inregistrez "veniturile", trebuie sa trec in registru toate bonurile pebtru fuecare vanzare? (ar fi f.multe bonuri de trecut "bucata cu bucata") Sau trec doar raportul zilnic de la casa de marcat?
4. Venitul net = profit = suma care se impoziteaza?
5. Venitul net = venit (V) minus cheltuieli (C)?
6. V = Venitul = este tot ce incasez (vanzarile din magazin)
7. C = Cheltuielile sunt tot ce cheltuiesc (salariul angajatului, darile la stat pentru acest angajat, MARFA CUMPARATA, motorina, chiria, tot?)
8. Am declarat la inceput un profit estimat (anual) de x lei. Cum se declara si cum se "probeaza" profitul real?
9. Darile/impozitele/taxele la stat..unde si cum se declara si unde se platesc? Sunt mai multe institutii unde trebuie sa platesc? Ce procente se aplica? Toate de aplica la venitul net (Profit)? Sau sunt unele ce se aplica la venit?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:21, 7 Noiembrie 2016
Pentru rezolvarea de la punctul 1 mergeti la registrul comertului unde ati inregistrat pfa-ul (dupa ce ati schimbat buletinul cu noua adresa).
Actul prin care obtinti dreptul de folosire al spatiului in care va veti inregistra activitatea punctului de lucru sa fie pe pfa (contractul de inchiriere).
Sa aveti contract de comodat pentru a puta folosi masina si in activitatea firmei si bonurile de carburant le luati pe codul pfa-ului.
La sediul punctului de lucru (la acel magazin) va veti inregistra fiscal casa de marcat. Deci inregistrati punctul de lucru la registrul comertului si apoi, cu copie de pe acea hartie de la registrul comertului mergeti la firma care e autorizata sa comercializeze case de marcat si ele va pregateste dosarul si va depune actele pentru fiscalizarea casei de marcat.
De la casa de marcat, la sfarsitul zilei de munca veti scoate un raport zilnic de activitate care cuprinde toate vanzarile. Acea valoarea din raportul zilnic z o veti trece in registrul jurnal de incasari si plati.
Impozitarea se va face pe diferenta venituri (incasari efective) -cheltuieli (efective).
La pfa ati dpus la inceput de an d220 (pana pe 25 mai 2017) cu venitul stimat pe anul in curs. Apoi anul urmator veti depune d200 cu situatia realizata in anul precdent. Calculul se face cu valorile din registrul jurnal de incasari si plati. Nu treceti in acel registru nicio valoare pentru care nu aveti actul doveditor (facturi, chitante, bonuri fiscale, etc).
Pe langa d220, d200 si d600 care se depun in mod normal pentru pfa, veti mai depune d112 pentru fapul ca aveti angajati alte persoane cu contract de munca pe pfa. Nu, platile pentru salariati le platiti la finate (ghiseu trezorerie) sau daca doriti sa faceti plati prin contul bancar al pfa, veti plati aceste dari pentru salariati in doua conturi (contributii la bugetul de stat si celalalt contributii la bugetele asigurarilor sociale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere magazin MihaelaTop MihaelaTop Buna ziua Am o I.I NEPLATITOARE DE TVA.Am avut un magazin de haine SH pe care l-am inchis acum cateva luni;a functionat vreo 3 luni. Nu am depus la Fisc ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa taximetrie Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 1. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depuna un PFA cu activitate de taximetrie, neplatitor de TVA si angajat cu norma intreaga la o societate? Si ... (vezi toată discuția)