avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie decizie gresita
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie decizie gresita

in urma recalcularii pensie in anul 2005 conf.Hg1550 cu OUg 4 acum am constatat ca la stagiu de cotizare pentru determinarea punctajului mediu mi-a fost luat in calcul 15 ani si nu 10 cum prevede 47 alin 2 lg 19 si punctul este mult mai mic decit era normal si corect in aceasta situatie ce pot face acum fiind persoana cu handicap din nastere adica nevazator .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:31, 13 Februarie 2010
end a scris:
(...) la stagiu de cotizare pentru determinarea punctajului mediu mi-a fost luat in calcul 15 ani si nu 10 cum prevede 47 alin 2 lg 19, fiind nevazator (...).

Doamna avocat, alineatul 2 al art. 47 din Legea nr. 19/2000 nu prevede ceea ce ati scris dvs.

Ati depasit pana si termenul general de prescriptie, nu mai puteti contesta decizia de pensie din 2005 (despre tardivitate nu are rost sa mai scriu). In schimb puteti solicita in instanta, generic, recalcularea drepturilor de pensie, dupa ce formulati o solicitare in acest sens si o depuneti la casa de pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cat se imparte punctajul ? aecobob aecobob Buna seara, Sunt iesit la pensie din Mai 2008,nascut la 18.04.1957.Am 25 de ani in gr.I pana in 2001 si apoi inca 7 ani in gr.speciala.Am iesit in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie gr1 recalculat josefvernes josefvernes M-ar interesa cu cât se împarte suma punctelor obţinute la ieşirea la pensie, pentru perioadele lucrate ca pensionar,respectiv la adaugarea punctelor ... (vezi toată discuția)
Despre pensie oltean florentina oltean florentina Am lucrat in mediu radioactiv 15 ani la UZ. R FELDIOARA ,conform H. G. 407/1990 am iesit la pensie in 25 03 2001.In urma recalculari din 2005 mi se comunica in ... (vezi toată discuția)